Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот ogromnii » 16 Фев 2020, 23:00

Ми не предложи да ходим за бело и к*рви и стана скучно само да пием :mrgreen:
А ако трябва да съм искрен - поокъсняхме, ама беше готино а повода - чудесен. Сутринта работата не ми спореше, ама след 3 кафета потръгна някак. обърках един размер, пробих дупка за комина не където трябва, в шперплата де, добре че трябваше подложка та я залепих, ама и това ме забави. Мотаната глава не е за творчество. Ама едни Корали по късно и накрая залепих кожата. Утре ще видя какво съм сътворил...
ogromnii

Мнениеот chicken » 16 Фев 2020, 23:49

Аз пък по неизвестни причини съм закрепил едни планки просто със самонарезни към гредичките на буса и очаквано се разхлопаха... Тия ги дърпа хладилника в завоите... Та днес поправях... Шашава работа! Винаги хващам със самонарезни и лепило летвички, а към тях каквото.
chicken

Мнениеот xfact » 17 Фев 2020, 08:14

Нит гайки, Брато̀! :D
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 17 Фев 2020, 08:51

Отиде тя... За следващия много неща са ми на ум :)
chicken

Мнениеот chicken » 18 Фев 2020, 13:37

Носят се слухове за някакъв инж. със специалност фелацио, но няма време за жълтини. След като вчера преди работа спретнах плъзгащата врата от голо тенеке до това положение

Изображение

днес преди работа монтирах щората и започнах да затварям.

Изображение

Не изглежда очарователно, но с 2-3 дървенийки на финала може и да се случат нещата.
Следваша стъпка е да намеря водачи на щората, някакви П-та с 3 сантиметра вътрешен размер, защото от това зависи по-нататъшната работа по вратата
chicken

Мнениеот ogromnii » 18 Фев 2020, 18:58

Кабелен канал, Връзва се с пвц ламперията. Пробвано на кемпъра, отлично се лепи (ако е нужно) с лепило за пвц, т.е. лайнопроводи.
ogromnii

Мнениеот chicken » 18 Фев 2020, 19:38

Това ми беше мислата, само дето на нашата железария имаха 20, следващия 40 милиметра... И рязко става сложно :)
През това време се работи по масата.
От идейния проект (извинявам се за термина :) )

Изображение

до някакво оразмеряване, при което само аз си знам как съм мерил, та затова и аз не знам какво ще стане :)

Изображение

Отбелязването на правия ъгъл не е моя идея, по дефолт е прав, щом не е уточнено друго :) Най-много време отне измислянето на закръгленията, защото си ги смуках от пръстите :) Накрая изсмуках нещо със 7, защото ми харесва. Седмицата, не смукането.
CNC-то ще реже по това

Изображение

Масата се очертава с размери в стил "Ще ми подадеш ли солницата" :)
Благодарско на колегата хикс фактор за (съ)действието :)
chicken

Мнениеот chicken » 19 Фев 2020, 13:38

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 20 Фев 2020, 22:20

Чувам, разни познати хладилни мастъри са се вихрили из Фейсбуката :) Сигурно е било забавно. Понякога ми липсва някой да ми обяснява как не става.
Но това ме подсеща да благодаря на Данчо Ибришимов за моя хладилник. Подсказката, че може би прегрява отзад, след като се бях притеснил за фреон. Две нискооборотни и на практика безшумни вентилаторчета решиха проблема :)
Просто си му стана жега в шкафа и въпреки, че има откъде и накъде да движи въздуха си трябва малка помощ лятото. Мога да си меря пиш... така де, хладилника с кой да е с газов ;)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 21 Фев 2020, 11:37

Новия Администратор затвори темата , инак беше интересна. Натяга се пред шефа. А шефа е строг. И е инженер.
vladostanimirov

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии