Натам, че и насам...

Видима от всички тема

Re: Натам, че и насам...

Мнениеот chicken » 06 Яну 2020, 22:17

Правилните баници...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Така и не успях да им свикна на бензиностанциите! :)
А след всеки знак, забраняващ спирането, са паркирали безкрайни колони коли... Доколкото разбрах понякога правят акция и всички я карат на късмет... Не знам. Ама едно пиленце ми пошушна, че чужденците не ги лови общинска глоба. Само трябва да се познае кои са общинските паркоместа и за кои санкционира полицията... Имаме си човек, живеещ там, той ще каже :)
Изображение
Последна промяна chicken на 08 Яну 2020, 22:03, променена общо 2 пъти
chicken

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 21:13

Нощен Солун... След толкова пропуснати концерти там, доживях да опитам поне частичка.
Зарязахме децата в кемпера и драснахме. Тия нашите не са у ред. Казахме им, че ще ги оставим за малко. Помотахме се двайсетина минути и като казахме, че тръгваме някой пусна репликата "Ама вие още тук ли сте?". Като се върнахме пък питаха "Че вие излизахте ли?"...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ограничихме се само с един бар. 30 кинта за неща, които при мен са 10... 13 евра сметка, 15 с бакшиша... Брях! :) Беше още рано и празно. А съм виждал парти на Турбонегро в този бар... Казват, че било най-доброто парти форевър, каквото и да означава това :)
Намерихме храна, прибрахме се, изгледахме един филм по нашенска телевизия без чиния на покрива и в леглата. Този път спах. Неделя вечер, трафика спря.
Последна промяна chicken на 08 Яну 2020, 21:51, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 22:16

Сутринта се сбъднаха предположенията ми от предния ден. Кемпи запушен, без шанс. Нахлузих едни гащи, за да направя опит за изхлузване. Никаква надежда, ама... Забърсах прозореца, срещу мен гръцки мангал извадил оня по средата на паркинга и пикае. Извиках и жената да види, че да не и идват евентуални съмнения кой е най-добрия. Оказа се, че е с правилната кола, само трябваше да го накарам да направи каквото искам. Два светофара по-късно вече бях намерил на картата Джъмбо със съответния паркинг :)
Закъснял сутрешен тоалет, закуска...
Изображение

Децата не си изядоха храната и ги сменихме

Изображение
Последна промяна chicken на 17 Яну 2020, 10:23, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 22:24

Не, това беше по-късно, след едно друго, изпълнено с драматизъм Джъмбо в Серес.

Изображение

А в това в Солун имаше някакви нещастни същества

Изображение

А ние си напазарувахме други работи

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 08 Яну 2020, 23:07

На Серес е хубаво да му се ползва околомръсното. Но пък видях пивоварната Voreia (На север, Северна или нещо подобно), чиито бири са страхотни и на много прилична цена. ИПАта и стаута са върха!
Изображение
До Драма почти се загубихме, а в града положението с трафика беше ужасно. Защо в 40 хиляден град трябва да има километрични задръствания! На всичкото отгоре е платена зона навсякъде, което не ми попречи да се мушна на неплатено място на 200 метра от всичко :) Обичам бусокемперите :)
Първо в едната посока до парка с изворите на някаква река... Кой ли ги помни имената на реките... Верно много вода! Ама много! И истински бобър, видра или каквото там вирее по нашите ширини и дължини между патките!
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна chicken на 17 Яну 2020, 23:19, променена общо 3 пъти
chicken

Мнениеот chicken » 17 Яну 2020, 10:19

на Джуджи може и да му ИДЕЕЕЕ в другата тема, ама ние бяхме съвсем, Но това малко по-късно, че още сме в Драма, където предполагам никой нормален не ходи, че и с нощувка, но нас, освен горните неща, ни чакаше и коледното градче :) Бива, приятни цени на атракциите, весели хора... :) Кво им трябва на децата и на вдетинените възрастни...Не, на онази въртележка не се качих! И децата не се качиха. Само майка им. Междувпрочем докато я гледахме преди това всичко беше някак лежерно, почти скучно, та се чудех хората за какво въобще се качват... Не знам какво стана, ама като се качи жената ония ми ти взеха, че изригнаха. Аз се омаях докато гледах :)

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 17 Яну 2020, 23:15

После зарязахме диванетата в кемпера и пообиколихме из Драма. Намерихме храна, там има много и вкусна храна, после който с каквото си се занимаваше и в леглата

Изображение
Изображение

Сутринта ме събуди тъпан и някаква свирка... Май местен вариант на коледарите... Единия със шкембе, другия изчезващ вид, и двамата застаряващи циганета... Направиха два тегела, колкото да събудят всички :)
Около нас пак пълно с коли, този път въобще не съм ги усетил. Дръпнах малко напред, за да не ме запушат, намерихме баници, закуска...

Изображение

..и айде пак нейде по пътя. Тази вечер сме на море :)
Изображение
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 18 Яну 2020, 11:01

Много шарени снимки. Браво.
vladostanimirov

Мнениеот nelim » 20 Яну 2020, 16:54

Пиле, колко са големи малчуганите? :) Как им имате вяра да ги оставяте така сами :)
Мойте са на 6 и 3 и даже вкъщи не смея, какво остава на кемпер/каравана като сме някъде далече :) Особено дребосъка е опасен.
nelim

Мнениеот chicken » 20 Яну 2020, 17:07

Винаги дребосъците са по-опасни :)
Нашите не правят сериозни глупости. В смисъл, типичните за възрастта идиотчета са, но от безопасните :)
Иначе са на 6 и 9, грубо казано
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи