Подготовка на техниката за зимно ползване

Видима от всички тема

Re: Подготовка на техниката за зимно ползване

Мнениеот chicken » 06 Яну 2020, 18:12

Ето, роди се истината! Дори без секцио :)
От едната страна Джуми, на когото гумите му се сплескват от стоене зимата, от друга страна ние с токоглътките, по средата Огромний, дето ги чува нещата... Само Владо си се чуди дали е от страната на булката, или младоженеца е... От към булката, Владо :) С това комби си фанал съдбата :)
Ше взема аз да си купя един акумулатор най-накрая :) Днес мерих за пореден път... Докато седалката не е въртяща мога да сложа и по-висок акумулатор, но тя ще стане въртяща, нямам избор. Ако махна пяната на пода печеля още 3 сантиметра, което пак не прави 23-4, колкото е необходимо за по-висок, та твърдо вече си знам размерите. 350х170х190. Ама може и да влязат два такива :) Сега парички и аре на къра :)
Междувпрочем в кемпера вече 40 часа е 22 градуса, ама днес напече и развали работата с тия панели отгоре
chicken

Мнениеот chicken » 06 Яну 2020, 21:06

Аз съм се спрял на това

Изображение

Ето го старт-стоп варианта. Същото тегло, същите размери... Ако някой може да ми обясни и разликата... :)

Изображение
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 06 Яну 2020, 21:48

[url]http://energiabg.net/акумулотор_monbat_mvr_100ah_agm-5503.html[/url]
Владо,аз съм с такива ,но са по 200 ампера.2 бр щото съм чорбаджия. :D . Слагаш го в каквато позиция ти е удобно. Зимата си трябва ток. 8 дена из Европа без слънце....оцелях с Вебасто,компресорен хладилник и тв. Температурите бяха от -12 до 5 над нулата. Слънцето....явно беше у Африка.Спим на 24 градуса за да си отвиваме краката. Не се стискай и не си прави експерименти щото излизат двойно.... :roll:

п.п. Теглото на моите е 62 кг бройката. Мат'рияла тежи....
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 06 Яну 2020, 22:29

За 200Аh им се губи някое килце, ама да не го търсим от Монбат ;)
С какво го зареждаш това чудо?
От осем дни половината си се движил, та не е съвсем показателно, ама е ясно, че като са толкова ще има. Въпроса е как да не са толкова :) И стигаме за пореден път хубави акумулатори, та ей го, и Доктора е прав, не се скъпи, с 90-100 Ah няма друг начин. Аз продължавам да твърдя, че няма нужда половината кемпер на човек да е в акумулатори, има си балансирани варианти, но всичко трябва да е качествено.
chicken

Мнениеот datajumanji » 06 Яну 2020, 23:36

Компресорен или не при -12 до 5 над нулата, хладилника ток не хари, така, че...
Моите са зареждат по време на път, така че при 8 дни по европта поне 3 с били моушън, което елиминира недостига на слънце.
При тия мощности, не разбирам естеството на хвалбите?!

За гумите...наложи се да хвърля две фулда зимни миналото лято - на едната се отлепиха платове и две мишлен на едната се скъсаха телове. И четирите бяха с по над 8 мм грайфер. Фулдата си беше на 2 години...
Отдавам го на непомръдването 3-4 месеца.
Затова сега с 4 еднакви, поне ще изхвърлям по-малко.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 01:00

Твоя хладилник къде седи? Щото моя си ми е до леглото, на 20+ градуса :)
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 07 Яну 2020, 08:41

Въпроса не е до хвалба. 4-5-6 дни....въпрос на аритметика с допускане. Всеки си прави сметки. Забравих и поне 6 кафета на ден с 1300 вата машина.Хладилника ми работи 10 мин ,20 почива.На 24 градуса си бачка в нормален режим.Яде си едни 50-60 ампера в денонощие.

п.п При багажник 160/180/70 изобщо не са ми проблем акумулаторите.Проблема е друг. Защо в България разхода ми беше 10.3,в Унгария 9.2 ,а в Чехия 8.1...... :evil:
Данаил Делчев

Мнениеот datajumanji » 07 Яну 2020, 09:47

Лично на мен ми е все тая!
Караванинга е низ от компромиси, а не ол инклузив.
Достатъчни са баня, мивка, котлони, печка и хладилника на ГАЗ, а на ток САМО по време на пътуване.
Кемпер и зависимост са думи, които не могат да стоят в едно изречение, поне в нашето семейство.
Компресор = зависимост, за жалост.
Всички компресорчици разискват непрестанно, дори безкрайно, но за сметка на това разпалено и с пламък в налудничавия си поглед темата с БАТЕРИИТЕ...
Защо ли го правят?!?!
Пил "Е" (витамин), съветвам те с най-добри намерения и чувства, защото си фен: Пробвай с работещ хладилник на газ.
Ще те науча как биратат ти да е ледена по цяло лято на плажа в Гърция и на слънце, а не на сянка.
datajumanji

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 09:52

Добре съм си аз, хич не ми закачай хладилника :) както казахме вече, други неща са проблемни :) Абе, я кажи колко ти харчи тивито! ;)
Хладилника на газ ли? като пътуваме, а ние пътуваме, вечер само гледам наклона да не е като да се изсипя от леглото и откъртвам. Случвало се е да стана да пикая в заспало състояние, да подмина банята, набирайки скорост и да се спра в таблото отред, така съм се паркирал. Пък погрешно си мисля, че жената рязко ме е залюбила и затуй цяла нощ е отгоре ми :) Е те това е независимост :) Досега гледах наклон само като за къпане, сега, с онази дървения в банята и това не ме вълнува. Ще потегля, ще се отече :)

Докторе, нормало ве! Ония ми ти държави са като тепсии. Даже в Чехия много ти е изхарчило по онази "магистрала" :) Ма акумулаторите тежат, разбираемо :)

Аз твърдо съм решил, че акумулатора ще е отпред. Ако имах парички навремето и резервоара с чиста вода щеше да е отпред. Сега пак бива, общо взето на оста е. Като закъсах на баирите в Туркието в снега, стигнах до положение да подавам газ, а буса да тръгва назад. Преместихме децата отред и това беше достатъчно да се раздвижа в правилната посока. Едни 50 кила да са били двамата...
chicken

Мнениеот datajumanji » 07 Яну 2020, 10:17

Домашното ми ТВ харчи доста, но няма къде да го турна у кемперо...
Кво тв, кви пет уева?
При положение, че живееш на безлюден плаж, тв ти не требе, освен ако те не бОлят зъбИте...
На мен денеонощието ми не стига за важните неща, а ти - ТВ-то...
И те така...
Минал съм по пътя на компресорниците и съм достигнал до изводи, които съм споделял.
Нямам никакъв мерак да цепя mA на 200 и да се тревожа за енергопотреблението, енергоспестяването и електрификацията на рОдината.
Или казано на български: ял съм го, ние тоя филм сме го гледали, айде нема нужда...
Единственото, което ме тревожи сега е: Кога ще е грипната ваканция?
Експертите твърдят, че ще е в края на февруари и началото на март, което напълно ни устройва да открием селския туризъм.
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии