Подготовка на техниката за зимно ползване

Видима от всички тема

Re: Подготовка на техниката за зимно ползване

Мнениеот ogromnii » 03 Яну 2020, 14:05

datajumanji написа:Не съм съгласен със следните твърдения:
1.Стартерните батерии не търпят вибрации...
Та нали всички автомобили - леки, лекотоварни и тежкотоварни са снабдени с такива батерии и проблеми не се наблюдават.
Ако някой използва обстоятелството, че местоположението на батерията е неправилно - напомням, че стартерните батерии се поставят на всевъзможни места при различните производители на МПС.
2.Стартерните батерии не търпят високи температурни колебания...
Горните аргументи са предостатъчни...

3.Хондичката и шума...
На практика през светлата част на денонощите, шума е незабелижим на фона на останалите шумове дори в непосредствена близост до хондичката.
Освен това ако не се надвишава пределно допустимата норма за шум, всеки недоволен може да смени местопребиваването си.
Да не говорим, че един кашон без дъно и капак свежда шума до почти пълна тишина.

ogromnii написа:. Класическите тягови батерии също така са най-често за статично приложение, не понасят добре вибрации и температурни промени.

Относно шума - недоволният може да се постарае да направи така, че шумящият да се почувства доволно некомфортно. Изобщо сме царе да си серем в устите. А иначе естествено че ако ми мирише и шуми ще се преместя, в ежедневието търпя доволно много простащини, когато си почивам по един или друг начин не ги търпя.
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 03 Яну 2020, 14:38

Трябва да свикваш...
Все пак гилдията се множи с експоненциални темпове...
Но...почне ли се @к@нето в устите, обикновено е реципрочно и възникват едни драми...
Ако искаш спокойствие -> къмпинг, къща за гости...
На диво...търпение и флексибъл...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 05 Яну 2020, 02:23

Толерантността ми към дразнители е изключително ниска. Затова и си темерутея в скромна или никаква компания. Нямам никакво намерение да свиквам с шум и миризма от генератор. Почивка и военно учение за мен са различни неща. И за да не звуча крайно - има начини и начини. Интелигентният подход си личи от пръв поглед.
ogromnii

Мнениеот chicken » 05 Яну 2020, 10:16

Леле, Огромен, сигурно цял живот ще ме мразиш за Бабин Зуб миналата зима :(
chicken

Мнениеот datajumanji » 05 Яну 2020, 10:42

Еспресото изисква компромиси!
"Еспресото" е събирателен образ на безброй излишни лиготии, непонятно за мен някой им викат глезотии.
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 05 Яну 2020, 11:59

chicken написа:Леле, Огромен, сигурно цял живот ще ме мразиш за Бабин Зуб миналата зима :(

Не, щото беше подветрен и достатъчно далеч :)
ogromnii

Мнениеот chicken » 05 Яну 2020, 13:30

datajumanji написа:Еспресото изисква компромиси!
"Еспресото" е събирателен образ на безброй излишни лиготии, непонятно за мен някой им викат глезотии.

В случая беше оцеляване :) Акумулатора беше много зле и оставах без печка по никое време. Сега, след като открих и оправих пада на напрежение и с нов акумулатор би трябвало да не стигаме до такива неща :) Освен за еспресото :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 05 Яну 2020, 16:28

Не си ти, когато си жаден ...за еспресо!
datajumanji

Мнениеот vladostanimirov » 05 Яну 2020, 21:08

Пиле, ае сподели с приятелчетата какъв акумулатор купи, защо точно такъв, откъде и за колко...
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 05 Яну 2020, 21:23

Не съм, иначе щях вече да съм ти казал как работи.
Но ти казвам, че такъв, какъвто казва Джуджи, не става за нас двамата. Сега е закачен висок клас стартерен. Не за 130 лева.
Такъв, какъвто ти разправяме с Огромния, с тази разлика, че аз ще взема с уж двойно приложение, Огромния говори за АГМ за старт-стоп системите. Честно, аз смятам, че са едни и същи, лепят им различни етикети, но ще се поддам на маркетинга. Може да се метна и на чисто тягов, колебая се заради кафето. Ти нямаш птичина да не си вземеш тягов, освен, че не си сигурен дали ще ти даде нещо повече за повече пари :)
Аз не съм го купил защото не съм сигурен все още каква височина ще мога да осигуря, махайки пяната на пода евентуално. И тъй като имам с какво да закърпвам положението се моткам. Ти защо не си купил не мога да знам :) Предполагам, че не ти трябва ;)
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии