Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот xfact » 12 Дек 2019, 15:15

хладничко ли беше?!?
:D :D

Изображение[/quote]
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 15:29

А, колко да е било хладничко... Август... Ама достатъчно. Че и мокричко... :)
chicken

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 15:35

После неминуемото зло. КАТ!
Номер три. Не успях да повторя номерчето от караваната, тогава си ни дадоха 1, ама и не се и опитах този път :)

Изображение
Изображение

Хубавото беше, че товарната преграда, която се чудех какво да правя, се държеше само на два болта и след КАТ само се паркирах пред Еконт и ги развих. Това е да ти дойде, ама на време :)
chicken

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 15:40

Натам ли? Ми натам е голямата хуйня :) Първа цел-да се доберем до морето с нещо използваемо :) Пари няма, време също, ще се получи :) Като казах пари, тия дни смених кабелите на соларите, като монтирах третия. Бях наслагал каквото имах останало и бяха невероятни цветове и модели кабели :) Толкова нямаше пари. Време ли? През деня се работи по буса, вечерта на работа. Три часа спане не стигат, ама какво от това, денят е дълъг :)
chicken

Мнениеот chicken » 14 Дек 2019, 09:19

Отивам да си свалям стартера. Дори има шанс да хвана работещи магазини после. Като се чудя Аутоплюс или Автокомерс. Май и двета фирми са адекватни, където каквото има...
chicken

Мнениеот chicken » 14 Дек 2019, 20:22

Всъщност това с фирмите се оказа съвсем друга работа, а истината за стартерите била във Франсизкуп. Централния, в Бенковски.
Излъгаха ме, ама не съм се и запъвал много :)
Първо запалих буса. На косъм, заради което е и цялото упражнение. Тъкмо реших, че ще трябва да му давам ток и завъртя.
Повдигане, че трябва да се ляга отдолу
Изображение

и подигуряване, че тези неща са на Фиама, а моето мнение за Фиама е, че правят боклуци, на които искат много пари, защото чичака немец или холандец с белезникави кльощави краченца и къси гащи, има пари. Е, не за всичко де. Виждал съм едно две прилични неща... Тези, междувпрочем, са ми подарък от Сампо, който пък ми е сърдит, защото изказах мнение за гласуването за педалите от герб...
Както и да е...

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 14 Дек 2019, 20:35

Стартерът се сваля лесно. Ключ 13, за горния болт иска удължител. Само три са :) Първо се развиват кабелите, а най-първо се откача акумулатора, освен ако не искате да правите заварки нейде по трасето :)
Държа да отбележа, че исках да отида на сервиз, но хората, на които имам някакво доверие или не работят в момента, или са затрупани с работа, та се поизцапах малко аз... :)

Първо се скъса шпилката на клема 50, което си означава нов шалтер. превъртя и главата на единия болт, държащ шалтера...
Счупена четка, влизала е вода вътре и всичко в окиси и ръжда. Откъм четките имаше остатъчци от смазка, само в капачката. в другия край, при редуктора остатъците от греста се чупеха като пластмаса. Магнитите тръгнали да се разпадат от влагата... Не знам какъв зор е видял, че да влезе вода...

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 14 Дек 2019, 20:48

Без подробности накрая се спазарихме за рециклиран, тип взимаш и слагаш. Първо щяха да правят моя, после се отказаха, на ти частите, оправяй се...
Както казах, не се запъвах много. Със спестените пари за труд си спестих труд...
Яд ме е само едно. Погледнах го чак при буса и май ми продадоха китайски рециклиран на цената на китайски нов :) Корпуса поне си е Бош... :)

Изображение

Резултата? Май няма да пазарувам акумулатор :) Чуквам, завърта и пали. След досегашното положение звука на стартера ме възбужда :)
Благодарско на Огромния, че не ми тегли една днес :)

Аре, утре ще сменям масло на хидравликата. Трябва да се прегледа обстойно, но засега толкова. Има вода в маслото. В сервиз казаха, че тече хидравличната помпа и има леко омазняване на рейката и най-вероятно от там е засмукало вода. Аз пък не знам как ще засмуче от там... Дори и да тече. И видимо не губя хидравлично масло. Резервоарчето е точно до разширителния съд на радиатора... Все ми е на ума, че някой в Джърманито се е направил на майстор и е сипал антифриз в хидравликата... Не знам. Утре ще го изсмъркам и ще сипя ново. Да се позакърпи и за промивка някаква преди свалянето на помпата
chicken

Мнениеот ogromnii » 14 Дек 2019, 20:59

Не го мисли много ами честито :D
ogromnii

Мнениеот chicken » 14 Дек 2019, 21:06

Странно е какви нещата са за честитене! Дълго време с проблем и решаването му предизвиква усещане, все едно с нещо ново и в повече съм се сдобил... Редовно ми се случва, редовно някакво хубаво чувство, а насреща нищо :)
Лудница! :)
А стартер се сменя, ако само се сменя, за 20 минути :)
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии