Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 07 Дек 2019, 18:59

Ако има време, в което се чудя какво да правя, или пък нищо не ми се прави... Че то малко ли беше... :)
Сега ще я подкарам отзад напред със споменатата в друга тема зимна придобивка за банята. Нещо, тествано преди време в караванката и доказано полезно :)
Знаете, една дупка в душ коритото, кой накъде спрял, наклона фанал гората в грешната посока, а в банята вечно мокро. Както сме и трима с пишки в кемпи, работата е много отечена :) Та все се каня да го излекувам това нещо и един ден, притиснат от захладняващото време, минах за през Баухаус за дървении. Искам да направя рамки тук там, за адекватно закрепване на изолации и комарници. Речено сторено, но когато подкарах задните врати заваля първия сняг. Грозна картинка се случи, та набързо се скрих вътре и пуснах печката. Та най-после си дойде времето на банята. Ракрояване на дъската без шаблон, горе долу се получи от раз.

Изображение

После голямото пилене, голямото дупчене и голямото шкурене. Заради извивките на душкоритото на някои места се наложи по-сериозно скосяване на ръбовете. Дупченето! Тайната е с боркороната да се пробие максимално, без да се излиза от другата страна. След това дъската се обръща и се довършва. По този начин, не се разкъртва долния ръб, а изрезката стърчи и се маха от боркороната за секунда с две пръстчета.

Изображение

Шкуренето е лесно при твърдото дърво. При байцването и лакирането не пуска мустачки като чама и минавам с 500 само за заглаждане на дефекти от лака. Става перфектно.
Но шкуренето е трудно при твърдо дърво и затова пилените ръбове, срезовете и отворите ги оставих като за себе си :)
chicken

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 07 Дек 2019, 19:08

Един голям отвор, в който да влиза държача на кенефната четка, за да не се търкаля в движение. Един голям отвор над сифона, за тапата и чистене на косми без да се вдига цялата дъска. Него го целих много усърдно да е точно над сифона. Уцелих го, ама над някакъв друг сифон. Голямо блеене ще да е било :) Наистина голямо.

Силиконови самозалепващи крачета и айде у банята.

Изображение
Изображение

Резултата? Никаква идея какво ще се случи при реално ползване. Нещо друго, което може да ме върне позиция назад. Силиконовите неща скърцат по полистирена на коритото. Изнанадаха ме, после се сетих, че в караваната имах залепена алуминиева ламарина на дъното и съответно материала не е същия.
Може би ще трябва да изрежа трупчета от остатъците и да залепя тях за крачета.
Материала е бамбук. Поради липса на тик.
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 07 Дек 2019, 20:06

Дано твоя познат дето ще се разболява от кастенвагенизъм да чете. Добре е станало.
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 07 Дек 2019, 20:48

Бъдещето време не е уместно. Неговият познат вече е болен със всички симптоми и висока температура. Даже егото ми взе да мрънка че ще вземе да ме изпревари ;)
А за дъската евала, много симпатярски е станала, дано да е и функционална, ще докладваш ;)
ogromnii

Мнениеот chicken » 07 Дек 2019, 22:01

Мда. Ми на откриването :)
Ама да вземем малко други работи да свършим, че не мога да го запаля ни за откриване, ни за закриване. Тоя стартер...
Чувам и лоши неща за бюрокрацията... Аз ще се пробвам на 400 км от тук. Тукашните неща на мога да си ги позволя. Ама не рачи да минеш от тук да рзкажеш...
chicken

Мнениеот chicken » 07 Дек 2019, 22:03

А тази дъска не е кастевагенистка! Тя е нужна на всеки, уважаващ банята си кемперист. Аз и вкъщи бих сложил. Готино си е дърво под краката, а отворите масажират приятно
chicken

Мнениеот chicken » 07 Дек 2019, 23:37

ogromnii написа:Бъдещето време не е уместно. Неговият познат вече е болен със всички симптоми и висока температура. Даже егото ми взе да мрънка че ще вземе да ме изпревари ;)
А за дъската евала, много симпатярски е станала, дано да е и функционална, ще докладваш ;)

Абе, вие знаете ли, че този познат и си записва! Вече има едни големи листи, е, А4, сгънати на по четири и изписани гъсто от всички страни... Още се събират в задния джоб, но скоро ще са в класьори... Имам какво да уча със задна дата :)
chicken

Мнениеот chicken » 08 Дек 2019, 00:39

Но да се върнем на мен! По-точно нас, щото цялото семейство е доста съпричастно не само с резултата, ами и пътя до него. Под резултат имам предвид полянинга, планининга, моренинга и тем подобни деградиращи действия, които сме длъжни да извършваме, за да има смисъл каквото и да е.
Та, както някои знаят, ако въобще помнят, след мързела, който ни налегна палатките леко дотегнаха. Още повече, че зимата са си трудно упражнение. Та след едно прибиране от Гръцко се замислихме за каравана, та даже се и сдобихме с такава. Малка и евтина, за да открием какво въобще е това и какво ще ни върши работа, след което да е лесна за продажба. Не беше много лесна, но за това след малко :)
Открихме. За година и половина 11000 километра и 80-90 дни си показаха, че няма да го бъде с каравана. Всичко беше в сферата на мислите, но един ден изникна караванен проблем, от леките, тези, дето човек, вече обсебен от еретични мисли може да приеме като знак и предупреждение. Същия ден друг знак, на поляната две самоделки. Еми при такива обстоятелства лесно се изтрещява :)
Чакахме едни пари, но още ги нямаше и си седяхме само с плановете. При едно пътуване до Прага по магистралата съвсем нарочно се точеха автовози с кастенвагени. Един след друг... Само цвят да си избере човек :)
Дойдоха и паричките, готово! Да бе! Цялото лято си замина в обикаляне из Българията и гледане на бусове. 2200 километра до момента, в който се прибрахме в Софето с колата и бус. Никога не съм предполагал, че хората могат да унищожават толкова бързо и брутално техника, направена да бачка здраво. Накрая се оженихме за един със сичките му кусури. Надявам се не докато смъртта ни раздели :) А кусури много. Някои от тях позакърпени в началото, доста, най-важните и скъпи оставени за после... 20000 км по-късно още не сме ги пипнали... Но този път няма да се размине :)
Важното е, че буса беше домъкнат току що от Германията, още топъл и още натоварен с бялата техника, непипнат, с ТUV, казващ си километрите и нищо замазано по него. Сиреч съм се излъгал сам, не са ме излъгали :)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 08 Дек 2019, 00:41

Еба си. Само аз съм в неведение. Пак са ме баннали...
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 08 Дек 2019, 00:47

За всичко, следващо по-нататък нямам никакви претенции и, както съм казвал и преди, не твърдя нищо за нищо. Всяко мнение, различно от това е плод на липси, функционални, направо жизненоважни. Останалото ще го цензурирам
chicken

Следваща

Назад към Ремонти и аварии