Тая събота срещу неделя направихме пробно зимно ползване на цялото сеемейскво с Аспарух.
Тестовете показаха доста пропуски, къде от незнание, къде от недоглеждане, къде от чист недоимък.
1. При пускане на комбито ,докато вдигне температурата , светна жълтата лампичка на контролера, което въобще не е добре. Явно акупулатора вече пътува. След това при ниските обороти на вентилатора отново си се върна на зелена, но това бе достатъчно да подвключа на 220 волта и да не се пробвам повече ,избягвайки по този начин семеен скандал ако ,недай си боже свърши тока в 3 през нощта.
-Извод: Ще трябва да се намери нов тягов акумулатор ,минус 250 лв некъде
2.Двете зимни гуми с джанти,които купих доста скъпо ,се оказзаха с по-нисък профил и едно ,че задницата ще клекне с 2 см ,второ гумите не са точно зимни ,а някакво карго с лек зимен оттенък.Това е недоглеждане при закупуването им ,че не помня на всяка от 3-те коли коя с какъв точно размер гуми е. Сега имам много добри с много милиметри протектор зимнеещи карго гуми с размер 215/65/16 за продаване.
-Извод : Ще се купуват нови зимни гуми , минус 380 лв
3. При включването на 220 в ,в кемпера ток нямаше и бая се притесних. Накрая се оказа че разклонителя ми има червен бутон за прекъсвач. Еле, отдъхнах си.
-Извод, почнал съм да остарявам и да правя простотии от недоглеждане, ще се купува гинко билоба.
Генерален извод: Не сме готови за зимни условия. Но пък има време да се включим в графика.Но пък ще има изваждане.
Само проблеми с тия кемпери ,деба !