DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот xfact » 04 Ное 2019, 21:03

Данаил Делчев написа:Аз съм с 18-ка и е напълно достатъчна. Бях писал някъде напред . Другото което знаех но не вярвах,но вече е изпробвано е изолацията на предното стъкло. До сега съм ползвал вътрешна,от ония лепящите. Взех си външна. Много е по добра.Първо кабината е със същата температура каквато е в целия кемпер. Второ - сутрин го няма онзи досаден конденз по стъклата. Изпробвана на Пампорово и Боровец при температури близки до нулата. Изпробвана и лятото на плажа - доста по хладно е отпред. С една дума - препоръчвам външната пред вътрешната. Вярно ,по-скъпа е но може и да се направи.

Външна, но цяла и за двигателя. Аз съм с външна само на стъклата + вътрешна. -20 е ок.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 04 Ное 2019, 21:55

Как го правите номера с външната, като вратите целите са голи, откъм стапалата е леш, под и зад таблото е леш. Цялата вентилация... Какво точно изолирате? Едни стъкла...
Аз залагам на термозавеса от тавана до пода, на П покрай таблото и вратите до гредата между кабината и задната част
На всичкото отгоре си представям как пристигам нейде по тъмно и в баси студа, та излизам навън да слагам изолация. И после мокра изолация я прибирам къде по-точно, та да я вадя и да я суша, когато може... Не си оставям лесното :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 05 Ное 2019, 05:07

chicken написа:Как го правите номера с външната, като вратите целите са голи, откъм стапалата е леш, под и зад таблото е леш. Цялата вентилация...

На вратите кое им е голо? Аз си ги изолирам като навсякъде. Под таблото има някаква изолация, а вентилация е нужна за да влиза въздух, нали се диша вътре. Външната е неудобна за ползване, ама спира конденза на стъклата, Аз още не съм решил каква ще е на буса, на кемпъра е вътрешна, готино е че не метеш сняг и мизерии, ама като я махна попивам с парцал топящия се лед от челното стъкло и локви по таблото. И е мокра, не можеш да я сгънеш, щото ще мухляса, трябва да се изсуши първо.
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 05 Ное 2019, 10:34

За тва, дърпаш перденцето на алковена и си пееш!
А стъклата...не ви ли работи парното на автомобиля?
Па и нали сте всите с климатицЕ - пускаш го за 5 минути и си караш, и си пееш(https://youtu.be/hsqXqKOd33g)...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 11 Ное 2019, 07:02

Когато бус мине под дъгата се превръща в... Кемпър :mrgreen:

Изображение
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 11 Ное 2019, 09:48

И след това е важен принципа на трите "А"...
дисциплинА
хигиенА
и
морАл
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 15 Дек 2019, 23:03

Опъвах разни жици насам-натам. Имам 2 основни притеснения относно електроинсталацията - да не забравя нещо и сноповете да не тропат и скърцат по неравности. По първа точка се старая, а по втора ми се видя добра идея да бандажирам и фиксирам кабеляка с К-Флекс лента. Има я в Ташев-галвинг, фиксира отлично творческите пориви. Живот и здраве ще коментирам ефекта когато ще е късно за мен, но може да е полезно за друг.
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 16 Дек 2019, 09:51

Кабелни канали?
datajumanji

Мнениеот Рачо » 16 Дек 2019, 17:40

Изображение
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". :)
Рачо

Мнениеот ogromnii » 16 Дек 2019, 18:53

Мъдро!
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии