Така леко полека се движим към Понтеведра, където смятаме да спим. Знам ,че в града са заедно и двата маршрута и почти винаги е проблемно спането там и това ме изневря.

Потеведра се оказа много хубав град, хората са изнесли почти целият автомобилен трафик извън центъра и е много приятно за разходка. Обаждаме се в албергето, екстра имат точно 4 места, но нямало да ни ги пазят, който превари ,той. Ние сме само на 400 м от него и газ,....
Когато пристигнахме ,хостелиерката доволно каза, остана само едно място, сорри. Четеше се просто в очите си ,колко е доволна и колко не и пука къде ще спим. Намразих я и и пожелах албергето и да се напълни с дървеници. Както чувам ,така и станало ,по форумите хората се оплакват от дървеници там.
Добре ,че на 200 м след него има частно алберге Алоха, 14 евро е ,но е много трудно да го откриеш и поради ремонта който тече точно в тоя район. Нейсе ,открихме го, наистина това алберге е в топ 3 на сегашното ми камино. Не знам защо се бутат в другото, тука е такъв простор....
Поглед отвътре към входа:

Поглед към кухнята му:

И на другата страна към дневната :

Било е мислено като огромен гараж за коли, испанците си слагат гаражите на партера, щото в случая партера е на долната уличка ,а горния етаж са магазини и излизат на горната, която е главна, има един етаж денивелация ,но някакъв го купил и направил алберге. Голямо е и така и не се напълни.
Разходка, "Меркадона", ядене и спане- това е режимът ни след настаняване.
Утре е денят ! А днес е петък, което не сме го обмислили много, но сега не го знаехме.