Подготовка на техниката за зимно ползване

Видима от всички тема

Подготовка на техниката за зимно ползване

Мнениеот vladostanimirov » 24 Ное 2019, 18:34

Тая събота срещу неделя направихме пробно зимно ползване на цялото сеемейскво с Аспарух.
Тестовете показаха доста пропуски, къде от незнание, къде от недоглеждане, къде от чист недоимък.

1. При пускане на комбито ,докато вдигне температурата , светна жълтата лампичка на контролера, което въобще не е добре. Явно акупулатора вече пътува. След това при ниските обороти на вентилатора отново си се върна на зелена, но това бе достатъчно да подвключа на 220 волта и да не се пробвам повече ,избягвайки по този начин семеен скандал ако ,недай си боже свърши тока в 3 през нощта.
-Извод: Ще трябва да се намери нов тягов акумулатор ,минус 250 лв некъде

2.Двете зимни гуми с джанти,които купих доста скъпо ,се оказзаха с по-нисък профил и едно ,че задницата ще клекне с 2 см ,второ гумите не са точно зимни ,а някакво карго с лек зимен оттенък.Това е недоглеждане при закупуването им ,че не помня на всяка от 3-те коли коя с какъв точно размер гуми е. Сега имам много добри с много милиметри протектор зимнеещи карго гуми с размер 215/65/16 за продаване.
-Извод : Ще се купуват нови зимни гуми , минус 380 лв

3. При включването на 220 в ,в кемпера ток нямаше и бая се притесних. Накрая се оказа че разклонителя ми има червен бутон за прекъсвач. Еле, отдъхнах си.
-Извод, почнал съм да остарявам и да правя простотии от недоглеждане, ще се купува гинко билоба.

Генерален извод: Не сме готови за зимни условия. Но пък има време да се включим в графика.Но пък ще има изваждане.

Само проблеми с тия кемпери ,деба !
vladostanimirov

Re: Подготовка на техниката за зимно ползване

Мнениеот xfact » 24 Ное 2019, 19:19

На тема гуми:

Тествано вече трета зима(и лято), без забележка!

https://www.barzgumve.com/product/Viking/FourTech-Van/R-346787
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 24 Ное 2019, 19:47

Ей, ще ме убедиш накрая да си взема две такива за отзад и да не ги пипам 3-4 години :) Щото сегашните задни са за хвърляне... Ама ще ми артисат две джанти по тази схема :)Зимните ми за отпред са Нокиан, не си ги давам за никакви :)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 24 Ное 2019, 19:49

По-скоро ме притеснява въпроса с акумулатора. Препоръчайте ми нещо 90-100 ампера дето да влезе под шофьорската седалка.
vladostanimirov

Мнениеот xfact » 24 Ное 2019, 20:05

Имам един, който не ми трябва..

На2 години. От буса. Сложих в момент на умопомрачение, 2х92АН :geek:

Monbat ML1200 C

Ако изпревариш ЧикИна, идвай да го отнесеш..
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 24 Ное 2019, 20:22

Баси!
chicken

Мнениеот ogromnii » 24 Ное 2019, 21:43

Дали акумулатора е за смяна не мога да знам, но може все пак да проверишш с един мултимер дали имаш адекватно зареждане, дали е зареден напълно и на колко пада при пуснато комби. Ако всичко е ОК поне ще си спокоен че новият няма да се сдуха предсрочно ;)
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 24 Ное 2019, 22:11

Ами имам солар 170 вата, почти постоянно е зареден на макс. Когато влизам в кемпера зелената лампичка на контролела мига, което значи ,че е ОК даже отгоре. Вечерта си светеше зелено, демек 100 % ,пуснах комбито ,почна да върти вентилатора на макс и светна контролера на жълта лампа, демек 50 % Горе на таблото на кемпера показваше 12,4-12,5 волта. Което ми се струва ,че не е добре. Като отмина първоначалното затопляне, пак си светна зелената ламба на контролера. Може би щеше да изкарам на акумулатор, но ме достраша и минах на 220 волта. Трябва да го меря с вилка май
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 24 Ное 2019, 22:46

Какво им е 12,5 волта, че да не е добре? Колко дърпа това комби бре?! Мислех, че само аз съм се набутал с печка, която иска тол, ма като ги глефам разни комбита, Алдета и дизелови шитни... Май съм си добре :)
chicken

Мнениеот chicken » 24 Ное 2019, 22:56

Аз за зимата имам да поработя върху плъзгащата врата. Това чудо хич не е за зимно ползване и си иска термозавеса пред нея. Няма адекватна изолация и за отпред и задните врати, ама за там като цяло само до пари опира. Вериги трябва да си взема, ама не знам какво. Днес сложих още 100 вата на покрива, станаха 360. Мисля, че дори и в мъгла ще хващам едни 2А :) Трябваше да си направя прозорците двойни, ама остава за на лято...
Сега един акумулатор ако си намеря ще е страхотно :)
А, да, и четка и стъргалка трябва да се заредят в кемпи :)
chicken

Следваща

Назад към Ремонти и аварии