Огромен, тези са ясни. Вентилацията на три осем етажни бизнес сгради мина през ръцете ми, това са хиляди такива

При хубав бетон зависи само от качеството на анкера. И няма вадене. По принцип за М6 анкера е 8, за М8 е 10... Имам система за дупчене, начукване на конуса... Така, че да става бързо и качествено, щото онова не беше като да си монтираш телевизора в панелката, а нагоре, надолу по стълба до три метрови тавани стотици пъти на ден...

В случая трябва да монтирам парапет с височина 110 сантиметра. В който във всеки момент някой мобе да се блъсне с цялата си тежест. А бетона точно на това място не ми харесва. Ако е ронлив натиска от нормалния анкер просто го разтрошава и се вади. Мислех да ги вкарам по-на дълбоко, ни каква файда ако хлопа, дори и да не може да излезе.
Химическия си е лепило, което запълва отвора, залепва в бетона и държи шпилката. Без натиск върху бетона. Не може да се разхлопа. Ако излезе, то ще е заради не добре обезпрашен отвор.
Чуденката е какъв трябва да е диаметъра. Трябва ли да пробия малко по-широк отвор, за да има милиметър слой лепило, или пробивам точен, а остава само в навивките на резбата лепилото... Седя и мисля, май ще да е идея по-голям отвора...