Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 29 Дек 2019, 16:52

1300 км по-късно дупчиците на душа са си добре, но нещо се е увеличил хистерезиса на помпата и става неприятно ползването на вода. Ще го мисля. И без това съм хвърлил око на нещо по-тихо... И скъпо :)
Проблем с печката, открит миналата зима и забравен лятото. Оказа се голям пад на напрежението заради едни 4 метра по-тънък кабел... Никакви ядове, сведох го до 0,04 волта, което спокойно може да е разлика между двете мерачки.
Турнах си и наличните зимни гуми... Е, не пише кемпер на тях, както на Онези, скъпарските, ама да му мислят тия с кемперите :)
chicken

Мнениеот chicken » 02 Яну 2020, 22:13

Дойде ми първата партида от успешна, мисля, пазарувка от китайците, която съвсем намали възможните причини да посещавам специализираните магазини за кемпери и каравани. Лампички за по осем долара. Купената от тук за 40 лева, вървяща с кълнене на китайските и заклеване, че не е като тях, тези дни ще търпи ремонт. Въобще и каталозите на немски не са това, което бяха. Може би откакто няма DM :)
Тези са за двете деца, че ще има разправии :)
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 20:36

Едната лампичка е монтирана и свети. Не е топло бяло, разбира се, китайци :) Преживява се, пък и подлежи на ъпгрейд.
Изображение

Друг проблем. Всеки материал има някакъв коефициент на топлинно разширение, включително и дървото, доказано от едното ми шкафче с нулеви луфтове :) За стените на банята използвах разпенено ПВЦ, което се оказа с малко по-големи амплитуди. Не знам как, не ми се мисли, но в студеното стената, която е зад седалките на децата, се извива на дъга към банята и вратата не може да се отваря и затваря. странно е, защото би трябвало така да се получава в топло време, ако няма хлабина между пода и тавана, ама на... Монтирах квадратен алуминиев профил, 3х3 с 2 мм дебелина на стената. Спрях печката, утре на студено ще видя резултата. надявам се да е готово за декоративния завършек.

Изображение

Така де, тази стена
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 07 Яну 2020, 20:40

Повече за банята и материалите като се върна натам :)
Сега предстои работа по тези двете части. Време е да започне да се заформя, а и става студено

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 08 Яну 2020, 19:41

На -5 градуса пак има запъване на вратата, но няма нищо общо със старото положение. Така или иначе не ползваме кемпера на -5 вътре, та добре.

Нещо друго важно, което беше не причина, то до хора си опира, повод за доста простотии в съседната одая. Купих си най после нов акумулатор :) И, О! разочарование и упоритост от моя страна, пак е малък :) И хладилника още е компресорен :)
Много неща се изписаха на тема акумулатори последните дни. на мен това ми е планирание от една година акумулатор и нищо от изписаното не успя да промени мнението ми. Дори и да не съм прав :)
Както казах и преди, според мен при моята консумация и такъв капацитет на акумулатора е абсолютно задължително да е AGM. Няма да изпадам в детайли какво повече дава тази технология, има си писания адекватни по въпроса. Тъй като ползвах същия капацитет на същата марка стартерен с течен електролит, знам, че това не върши работа в моя случай. Въпреки, че е от високите им класове. Не знам дали АГМ ще е по-добре, или достатъчно по-добре, или като за цената по-добре, но потенциала да е така беше единствения ми вариант :) Не ми се рискуваше със старт-стоп АГМ, все пак търсим и цикличност, заради тормоза с кафемашината и цената не ми се взимаше и чисто тягов. Това, което взех ми се струва адекватен вариант. Времето ще покаже.
Та така, за 380 БГ леФчета:

Изображение

Ето как се загуби под седалката. Кабелите са временно вързани, да изпреваря критиките :)

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот Gabroveca 2604 » 09 Яну 2020, 09:44

Направил си правилен избор относно вида и марката акумулатор.
За караваната купих такъв - ползвах го три години. Караваната я продадох с него същият. Още се ползва. За тези три години съм доволен. Смъквал съм го няколко пъти на 40 процента (показание от контролера), след което няма ядове.
Gabroveca 2604

Мнениеот vladostanimirov » 09 Яну 2020, 12:05

Баровец ! 380 кинта са доста пара. Дет се вика - петък ,събота и неделя на къмпинга във Велинград.
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 09 Яну 2020, 12:14

Да ти дам назаем палатка с пола за сняг? И такваз имам. Ще ти излезе без пари къмпингуването :)
Между другото този акумулатор на магазина е 520. Виж, не бих ги дал и за седмица на къмпинга на Велинград. Бая нафта си е за ходене къде ли не.
Сега сериозно. Точно такъв акумулатор, монтиран на кола с Вебасто, 10-11 пъти е смъкван до абсолютната нула (0,00), докато се изясни и оправи проблем с инсталацията. И все още го раздава хепи хипи и си върти и Вебастото и стартера като чисто нов вече две години.
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 09 Яну 2020, 15:58

Кажи тогава от къде го купи толкова ниско ? Да ида и аз.
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 09 Яну 2020, 18:51

Баровец! Щом ще ходиш и ти ... :)
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии