Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот datajumanji » 27 Яну 2022, 09:11

chicken написа:Пак нищо не ти разбрах. Отваряш сайта и виждаш, че вече е само компресор.
Със 100Аh, който съм си купил, не съм оставал без ток заради хладилник.

Ай по-леко с твоята батерийка, а!
А за лидълският лед не отричам, ама не го купувам от там. Това е за заблуда на противника, че да не се вдигне търсенето и да почнем да плащаме по-скъпо...
Знаем места и по 50 цента за 1,5 литра замразена и 30 цента за 0,5 литра.
Не подценявай обстоятелството, че преди пЛамдемията изкарвахме по 60 дни на село, а това си е 1/6 от годината.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 27 Яну 2022, 13:22

Мечков и подобни да не са заразни?
С моята батерийка, нито докато беше АГМ, нито с лития, съм ползвал зареждане от алтернатора лятото. И лед и замразена вода не съм ползвал. До зареждане от алтернатора опирам зимата. Сигурно заради хладилника.
Това са фактите.
Колко време си някъде какво отношение има, аз не мога да знам. Или работи системата, или не. На мен грижите са ми вода и кенеф лятото.
Последна промяна chicken на 28 Яну 2022, 19:12, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот datajumanji » 28 Яну 2022, 16:54

datajumanji

Мнениеот chicken » 28 Яну 2022, 19:15

Поправих се, друго неясно?
Аре, замразена вода, нали знаеш :)
Аз последно изкарвам по 9 дни без да мръдна, до магазина са 7 километра в посока и се ходи с колело. Замразена вода не нося, ама мръвата, дето я мъкна от софето, си седи замразена. В кемпер, опънат на плажа, със сянка само под тентата и плажния чадър.
И дори не успявам да го мисля хладилника, като имаш предвид, че тепърва ще се ползва с отпушено проветрение отзад, че кондензатора опира в изолацията, а отгоре минаваха две газови тръби и два маркуча, та толкоз и успяваше да се охлади. Сега преместих всичко отдолу
chicken

Мнениеот chicken » 31 Яну 2022, 14:37

Днес, в опит да закарам кемпи в сервиз за теча на масло от масления охладител, акумулатора, с който дойде от немско най-после окончателно тръгна към небитието :) За добро или лошо вкъщи беше друг, от Хикс или Екс фактора… Как се чете това бре, не си ли фактор вече, или си фактор в Х мен? :) Та кемпи е у сервизу :)
chicken

Мнениеот chicken » 31 Яну 2022, 21:16

Поради защото си купихме тенекиено шкафче от швеците без вратичка, отдавна искаме такава. Щото нали. Та като се похвалих, че минах през Марци, покрай хваленето на прозорците и го позавлякох некви фири, които за мен са си цял материал. Едно парче плексиглас се беше опнало с целите си 39.5 сантиметра, неосъзнавайки, че това е точно колкото и, че съдбата му е била и ще бъде. Та днес, докато никой не мина ни за кефе, ни да ме напсува, извадих дремела Дремел с най-новата, чиста и неопетнявана бургия Дремел, оригинален аксесоар на марката. която на всичкото отгоре беше и с точния диаметър, та и нейната съдба... Щото нали, плексиглас, аз минах през касапина и фанах занаята с чупливия плексиглас... :)
Както и да е, леко индъстриъл, сигурно може още. На винтчетата на пантите ще измисля някакви капачки. Дръжката иска залепване, защото под нея са две неодимови магнитчета с по-малък диаметър на отвора и винтовете лопат в отворите на дръжката. За целта има измислени достатъчно смолисти лепкави неща, та ще му видя сметката на лопането :) Чувствам се гениален, макар и с набързо изпълнение. шкафчето е достатъчно индъстриъл, за да не е голям проблем. В бара продължава да няма никого, та май ще си ходя.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот L.dof » 31 Яну 2022, 22:51

Чудесно си се справил.
L.dof

Мнениеот chicken » 31 Яну 2022, 23:44

Казах ти че ще ни пратят да си земем стая с една спалня, ти продължаваш! Со̀при се бе, ще ни излезе име!
Ти ка̀жи по-добре, инж Владо ли е прав, че съм смотан, че съм турнал бушони на двата входящи изотвънка кебала за 220, или той е смотания? Все някой трябва да е.
Ся ше кажеш, че не разбираш от тоци! И аз, ама гледам да не ми личи
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 01 Фев 2022, 10:41

Иди пак до Марци и си открадни две парчета, ама да са с цвят, нещо плътно. Най-добре черно. Изрежи ги по размера на видимата част от пантата и направи две дупки за гайките.заобли ги, полирай ги и ги залепи отгоре с двойнолепещо тиксо да не ме дразнят тия болтове, ебаси !
vladostanimirov

Мнениеот datajumanji » 01 Фев 2022, 10:54

На това какво му е предназначението?
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии