Акумулаторите :)

Видима от всички тема

Re: Акумулаторите :)

Мнениеот chicken » 13 Апр 2020, 23:48

Пък аз дори не знам инглиш.
Ама хикс фактора може да ни разкаже :)
chicken

Мнениеот xfact » 14 Апр 2020, 05:37

Тест в общо взето най-лошия сценарий. 4 нови батерий. LiFePo4, обикновена Dual Purpose, AGM, и още една която не съм чувал AGM кристална. Въпроса е дали си заслужава да се плати 10 по-високата цена за литиевата. Та в продължаение на 6 месеца,са пуснати на следния цикъл: разряд до ниво в ковто изключва инвертора, заряд с 20 А зарядно.... целта е да се стуимулира общо взето най-лошия сценарии, когато хората си пускат инвертора, смучат докато спре и зареждат. Ако Ви е интересно, може се опитам да направя някакъв симултантен превод докато гледаме. За мен, филма е изключително поучителен. Резултата го вижте на графиката. Великите обикновени акумулатори, клакат на 30 тото зареждане под 35% потенциал, AGM след 60-70 зареждания, кристалния, нещо се обърква, но такъв е резултата, а литиевия... просто им бил писнал експеримента и след 6 месеца го спряли, капацитета на литивюевия бил спаднал с 1 А......
Edit. И още нещо. Коментират, че ако се ограничи изпомването на акумулатова до, под определено ниво, може да се удължи с известно време живота на акумулаторите. ..но никой не го използвал. Повечето помпали докато има и после..опаааа, този производител продава шит стока.
Edit 2. Сори за грешките, ама пиша на таблета и ме мързи да редактирам.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 14 Апр 2020, 06:12

Оловните, които ползват телекомите, понякога са подложени на същия бой. Изкарват няколко години, много десетки цикли. Но не са по 150 кинта.
Може би интересно е колко е гаранцията на литиевия, щото при пакет от толкова много елементи шанса някои да деградират след година не е малък, ако производителят се изцинцзри. А за къмпингуване идеята е като налееш кинти в хубава батерия да я ползваш дълго време.
ogromnii

Мнениеот xfact » 14 Апр 2020, 20:29

ogromnii написа:Оловните, които ползват телекомите, понякога са подложени на същия бой. Изкарват няколко години, много десетки цикли. Но не са по 150 кинта.
Може би интересно е колко е гаранцията на литиевия, щото при пакет от толкова много елементи шанса някои да деградират след година не е малък, ако производителят се изцинцзри. А за къмпингуване идеята е като налееш кинти в хубава батерия да я ползваш дълго време.

Аз съм с два телекомски. 2 ра употреба. Много съм доволен. Това което ме изуми, е как литиевите си запазват капацитета. Това е интересното във филмчето.
xfact

Мнениеот ogromnii » 14 Апр 2020, 20:48

Телекомските, а и някои други оловни също си запазват капацитета много дълго ако не се разреждат до 0. Ширпотребата по магазините губи капацитет кошмарно бързо, Нещото, на което се опитах да акцентирам горе е че както оловните като цяло не стават, но има ставащи, така е възможно литиевите да са ок, но като се навъдят производители да се появят и боклуци. Щото принципът им е като на всичко съвременно, що е на батерия, телефони, таблети, лаптопи, акумулаторни машинки и.... т.н. От тях има с великолепни батерии, има и калпавелки.
ogromnii

Мнениеот xfact » 14 Апр 2020, 22:32

Аз моите ги разреждам макс 50%. Това е зимата, 3 денонощия постоянно на печка. Телефони, таблети, лампи, хладилник, вода и вентилатор в банята. 5-6 ампера от солара я влезат, я не....
xfact

Мнениеот xfact » 16 Апр 2020, 00:29

Още:

http://www.aandncaravanservices.co.uk/

Цъкнете превода.
xfact

Мнениеот xfact » 16 Апр 2020, 06:24

http://www.aandncaravanservices.co.uk/a ... attery.php

Ако не Ви мързи, прочетете. Невероятен извор на знания за проблематиката по оразмеряването на ел. Инсталация на кемпърите.
xfact

Мнениеот chicken » 13 Юни 2020, 19:50

Тъкмо в другия форум един пита за акумулатор като моя. Поне така си мисля де, написал е акумОлатор, пък моето е акумулатор. Но по етикет съвпадат.
Ама как да му отговоря, дейба... :) Ще трябва само тамошните специалисти да се включват :) Един даже му е отговорил. Не по въпроса, но се фука, че с два банера по 100 Ah не си спира компресорния хладилник лятото... Аз пък съвсем по темата, поне според етикета, също не си спирам компресорния хладилник, ама с половината на тия Банери...
Луда работа :)
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 16 Юни 2020, 12:32

Не спира ,ама долива... :lol:
Данаил Делчев

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии