Camino Portugese от един "кемперист"

Видима от всички тема

Re: Camino Portugese от един "кемперист"

Мнениеот vladostanimirov » 01 Окт 2019, 11:14

Я, не било последен поглед . Имаше още доста последни погледи. Един от тях:

Изображение

Така леко полека се движим към Понтеведра, където смятаме да спим. Знам ,че в града са заедно и двата маршрута и почти винаги е проблемно спането там и това ме изневря.

Изображение

Потеведра се оказа много хубав град, хората са изнесли почти целият автомобилен трафик извън центъра и е много приятно за разходка. Обаждаме се в албергето, екстра имат точно 4 места, но нямало да ни ги пазят, който превари ,той. Ние сме само на 400 м от него и газ,....
Когато пристигнахме ,хостелиерката доволно каза, остана само едно място, сорри. Четеше се просто в очите си ,колко е доволна и колко не и пука къде ще спим. Намразих я и и пожелах албергето и да се напълни с дървеници. Както чувам ,така и станало ,по форумите хората се оплакват от дървеници там.
Добре ,че на 200 м след него има частно алберге Алоха, 14 евро е ,но е много трудно да го откриеш и поради ремонта който тече точно в тоя район. Нейсе ,открихме го, наистина това алберге е в топ 3 на сегашното ми камино. Не знам защо се бутат в другото, тука е такъв простор....

Поглед отвътре към входа:

Изображение

Поглед към кухнята му:

Изображение

И на другата страна към дневната :

Изображение

Било е мислено като огромен гараж за коли, испанците си слагат гаражите на партера, щото в случая партера е на долната уличка ,а горния етаж са магазини и излизат на горната, която е главна, има един етаж денивелация ,но някакъв го купил и направил алберге. Голямо е и така и не се напълни.

Разходка, "Меркадона", ядене и спане- това е режимът ни след настаняване.

Утре е денят ! А днес е петък, което не сме го обмислили много, но сега не го знаехме.
vladostanimirov

Мнениеот vladostanimirov » 02 Окт 2019, 10:50

6-ти юли, денят.
Днес нищо не ни интересува, даже стрелките. Днес ще стигнем Сантияго, независимо по какъв път, начин и време. Събота е и като всяка събота и неделя по пътищата е пълно с велосипедисти. Тука това се тачи. Кората си карат колела. Обаче тоя път всичките с екипи и номера на гърба, карат бързо, направо ни издухват от пътя. И Буен камино! Докато да отговориш ,те вече са доста напред и едва ли ще те чуят.
Почнах леко да се притеснявам, явно има състезание, явно Сантияго ще е пълно ,явно ще спим по пейките в парка, я да направим резервация.
Така се оказа, места при учителя Йода нямаше, резервирахме в Семинарио менор. Не ми се спи там, но ще трябва.

Сантияго се приближава , не е шега !

Изображение

Бях ви казал за интерситито. Точно се въодушевиш и хоп- знак! Айде у лево, при каруците

Изображение

И добре че беше тоя знак ,та вдяхме Падрон, и камъка на който са вързали лодката с тялото на Яков ,като са пристигнали тука

Изображение

И бихме печати и таман да си тръгнем ,чуваме думкане на тъпан. Хората имат някакъв празник ,келтски ли ,дивашки ли ,но едни туземци блъскаха с един тъпан и денсиха. Беше супер яко !

Изображение

Изображение
Последна промяна vladostanimirov на 19 Фев 2020, 15:20, променена общо 1 път
vladostanimirov

Мнениеот vladostanimirov » 02 Окт 2019, 11:06

Ха, ми то ние пристигнахме, не е истина ! Беше ми тежко, осъзнах колко съм остарял за две години и колко по-тежко ми беше тоя път в сравнение с предишния.
Влизаме в площада, чувам глъчката, потропването на тояжките и ..... се разплаках.
Не знам защо
Може би защото повече няма да ида там , или защото бях с последни сили , или може би съм гад мръсна, която риве ей така , от нищо.
А съм на 54. Опс , не съм още на 54 , утре ще стана ! На 7-ми юли.

Изображение

Тъй като тая година хитът са снимките през колоните, ето и моята. С верният кон - Росинант. Някой така си беше кръстил велосипеда, май.

Изображение

Вечерта - обещаната паеля в Сантияго за синът ми. Досега не беше ял.

Изображение

Информация за кемперисти. В Сантияго има къмпинг зад Мола, удобно място е и не е скъп.
As Cancelas

https://www.campingascancelas.com/en/pages/location.html

Освен това има паркинг в северната част на града има я в park4night. Имаше и паркирани по умиците кемпери, не в най-тясното , но на прилична близост да центъра.
vladostanimirov

Мнениеот vladostanimirov » 02 Окт 2019, 12:18

7-ми юли, моят рожден ден. По план трябваше днес да пристигнем и да имам дата 7-ми на Компостелата, но здраве да е. Моите спътници с които вече направихме Френското Камино решиха ,че няма какво да видят повече в Сантияго и потеглиха с колелата към Мушия, ние останахме защото аз бях скапан , имах рожден ден и синът ми искаше да разгледа града и да си купи от мола двеста и седемдесетки. Ако не знаете какво са двеста и седемдесетки попитайте децата си , ако са поне 15-годишни. Това са много важни неща . Тайно си мислех ,че няма да намерим и ще направя една почерпка за рождения си ден , тъй като носех едни парици за това, но след като останахме само двамата ,гостите ми си отидоха и мола не работеше в неделя , представяте ли си мол да не работи , взехме автобуса до Финистере- краят на света.

Снимахме се

Изображение

Това е краят на света

Изображение

После слънцето изгря и пак се снимахме на нулевия километър

Изображение

И сложихме българското флагче.

Изображение

Предполагах ,че тия флагчета ги махат през нощта, така се оказало , на другият ден го е нямало. Да няма териториални и политически претенции и национални символики, нещо такова.

Следобед отидохме на плаж

Изображение

Плажа е може би най-хубавият ,който съм виждал ,но във водата не влязох, не мож ме излъга.
Последна промяна vladostanimirov на 19 Фев 2020, 15:22, променена общо 1 път
vladostanimirov

Мнениеот vladostanimirov » 02 Окт 2019, 12:32

Плажът е западня плаж ,близко е до албергето в което се настанихме. В южният му край има течаща вода и пристигналите пилигрими тука си правеха бивак и даже едни си живееха на него, докато им дойде датата на полета за дома. Има чуден завет между скалите

Изображение

Изображение

Течащата прясна вода

Изображение

Разходихме се из градчето и заседнахме в един ресторант с много мощна сервитьорка ,която говореше само испански. Както забеляза синът ми , въпреки че не говорим нито португалски ,нито испански, с испанския език нещата са по-ясни и разбираеми.
Пържоли, паеля, вино, бира и пимиентос де Падрон. Това е национално ястие на Галиция . Прави се по рецепта, даже има и видео в youtube и е много сложно. Значи млади зелени чушлета се пържат в олио и се поръсват със сол. Да им имам сложната кухня. На това ,ако имаше доматена салца както я прави баба ми ,ще се получи точно същото ястие ,което готвим в къщи от памтивека

Изображение

Вечерта на леглото ми имаше тази картичка. не съм казал на никой, просто унгарката ,която е собственичка на мястото се беше сетила.
Найс, а ?

Изображение

Еми това беше от мене , къде за кемпери, къде за пилигрими, къде за ядене- стана някакъв турлюгювеч. Не съм аз тоя ,дето пише интересно, но пък пиша от сърце.
Последна промяна vladostanimirov на 02 Окт 2019, 12:53, променена общо 1 път
vladostanimirov

Мнениеот datajumanji » 02 Окт 2019, 12:41

Ако това е края на пътепис ще си позволя да отбележа, че ми хареса.
Ако не е края, това мнение да се премахне от администратора, моля.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот mulenceto » 03 Окт 2019, 09:35

Владо, пристрастих се, към приключенията ти, не се отказвай :D
Възрастта не е порок.
Особено, ако има движение.
mulenceto

Предишна

Назад към Пътувания, пътеписи