Платен форум

Видима от всички тема

Да платим за нормален хостиг, събирайки пари

Анкетата свършва на 18 Яну 2020, 20:21

За
2
50%
Против
2
50%

Общо гласове : 4

Re: Платен форум

Мнениеот ogromnii » 09 Яну 2020, 22:46

Качването на снимки се трае. Ама другата драма съм я гледал - рекламодатели, гъзоблизане, собстеничество, банани, червени картони, микрофони, монколони... Ако сега ми скимне да запсувам петела на кокошка, най много да ми се обиди. А иначе почват едни съмнения, обяснения....все си мисля че евентуална подобна стъпка би била Мечешка услуга. Фрий е найс.
ogromnii

Мнениеот mulenceto » 09 Яну 2020, 23:01

То всеки от камбанарията си.
Ти така, Пилеца онака, аз пък съм съгласен и с двама ви.
Ко беше онова от едновремешните ни учебници за големата и малката правда :lol:
mulenceto

Мнениеот chicken » 10 Яну 2020, 00:31

Не ги обичате вие хората, които колко, 11-12 години приютяваха у онова място...
Вярно, нещата се променят... Не знам... Аз ги разбирам. И на мен същността на работата ми е подобна, и аз не винаги съм адекватен в решенията си... Ей го, днес пак се издъних. Някой нямал моето чувство за хумор и сега не мога да убедя никого, че нямам сестра...
За снимките не е проблем, че не могат да се качват във форума. Това е нормално. Проблема е, че се режат гадно, вместо да се преоразмерят и трябва да се пускат на 640 по хоризонталата, което е леко малко. Минимума е 800 според мен. Не, че е добре да се прекалява де. Още по-досадното е, че ограничава броя на снимките в един пост. И така и не разбрах до колко. Цвъкат се постове, като прекаля и изпитам съмнения давам едно копи на целия пост, преди да го побликувам, защото като ме върне на индекс страницата всичко най-често се губи и трябва да се пише отново... Иначе Риболовникова е права, че не е добре постовете да са много дълги, защото стават дълги и страниците и иска безкрайно скролване.... Абе фактори много, за да му е хубаво или не на душичката на човек
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 10 Яну 2020, 00:47

800 по хоризонтала и до 5 уеба на пост. Може 5 снимки или 4 снимки и линк към нещо друго. При 600/800 нищо не се реже. Аз така ги пущам
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 10 Яну 2020, 01:17

Като отвориш форума на телефон се режат, като са на 800. Половината ми снимки са така и на телефон не са себе си. Направо им се губи смисъла
chicken

Мнениеот mulenceto » 10 Яну 2020, 07:25

Глей сега Пиле,
Не става въпрос за обичане или не, а за ясни отношения. И понеже за моя случай отношенията ни бяха прекъснати едностранно и съвсем брутално, да не говорим за липсата на обявени причини, налични или не, смятам за основателно да съм адекватен на случилото се.
А за бронирането на задника, ако не си ме разбрал, имам предвид, че там винаги се действа с презастраховка. Пример, организиране на сбирките на Копринка. Поради случилата се преди време масовост, се налагаше организиране на допълнителни контейнери за боклук и съответната комуникация с кмета. Но това би могло да доведе до търсене на отговорност, от конкретното лице, при случили се проблеми и ангажимент за осигуряване/събиране на средствата от присъстващите.
А е неприятно и ангажиращо! И потенциално носи риск, вкл. и финансов.
Същото е и за снимките. Опасения за авторски права, нежелание за осигуряване на техен хост за целта, което всъщност не голямо финансово бреме, а въпрос на желание и разбиране.
mulenceto

Мнениеот ogromnii » 10 Яну 2020, 07:31

chicken написа:Не ги обичате вие хората, които колко, 11-12 години приютяваха у онова място...

Нищо подобно, Дани и Жоро са много свестни, форума започна да не става. За необичане - аз не обичам парвенюта.
ogromnii

Мнениеот mulenceto » 10 Яну 2020, 07:38

Става дума за адекватност на положението, което сами са си създали.
Не за свясност или не!
mulenceto

Мнениеот ogromnii » 10 Яну 2020, 08:02

Карай, това е история. Въпросът е ще вдигне ли някой ръка като доброволец да администрира този форум ако му порастне работата?

Засега Джуманджи е навит да го "вдигне" :mrgreen: и след това ще вдигне ръце, ако съм го разбрал правилно.
ogromnii

Мнениеот mulenceto » 10 Яну 2020, 08:41

Администрирал и модерирал съм години наред форум.
Технически това не е проблем.
По-скоро за модерирането става дума.
В обществените форуми обичайно си има модератори на раздели и теми.
Тук засега стига и един човек за всичко като обем, но не е зле да се подели отговорността, за да има повече отвореност и съпричаст към развитието.
Т.е. да избягаме от познатия ни "
частнически" модел.
mulenceto

ПредишнаСледваща

Назад към За форума