Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот datajumanji » 08 Фев 2022, 09:54

Чиляците вярват в това, в което им се иска да е истина.
Фиама не е мръднала концептуално за 50+ години, което значи - много добро попадение.
Но ти си по новостите и ти пожелавам да ни светниш за неволите, които със сигурност ти предстоят.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 08 Фев 2022, 10:00

Всички са еднакви концептуално. За това приложение и тези размери няма какво много да се направи. Но тези, които и иначе не са мръднали 50 години… ;)
Междувпрочем сещаш ли се за кадърен продукт на Фиама?
chicken

Мнениеот datajumanji » 08 Фев 2022, 10:14

Ти сериозно ли?
datajumanji

Мнениеот chicken » 08 Фев 2022, 13:33

Сериозно за кадърен продукт на Фиама ли? Да. Сещаш ли се? Добре, ще го кажа по друг начин. За парите, които искат. И които често са или колкото, или по високи от други брандове.
Лично аз отдавна избягвам да си купувам каквото и да е на Фиама, за помпата питам само защото е разпространена и скъпа колкото и над другите. Което уж означава нещо, какво-опитвам се да разбера… Както и да е, взех решение вече, Лили софт ще е. Четирикамерната с байпас
chicken

Мнениеот datajumanji » 08 Фев 2022, 14:25

Тия от кога правят помпи?
datajumanji

Мнениеот chicken » 08 Фев 2022, 16:52

Лили ли? ‘72. Шурфло от ‘68. Не съм ровил каква е връзката им, но на доста помпи етикета на мотора е Лили, помпата е брандирана Шурфло.
Сега остава въпроса кое от богатия асортимент на Фиама е Фиама, кое е на други фирми и брандирано.
chicken

Мнениеот chicken » 08 Фев 2022, 16:56

Някой има ли основателни възражения срещу връзването на помпата с меки връзки? Как са присъединени вашите? На мен от резервоара ми излиза стандартен кран 1/2, след помпата пак е стандартна тетка 1/2. По моему нама смисъл да минавам междинно през маркучи със щуцери…
chicken

Мнениеот xfact » 08 Фев 2022, 19:49

Маркуча има смисъл за да можеш да откачаш и източваш водата от помпата.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 08 Фев 2022, 21:32

Аз имам кран за източване преди и кран за източване след помпата. Не се налага да вадя маркуч. Но за такова нещо меката връзка дори е по-лесна. Сега нали се борих с маркучите. Дебел армиран маркуч и 1 градус температура. Познай!
Значи, от резервоара тръгва тетка. Направо е завит кран, с който мога да затворя резервоара и без да го източвам да правя интервенции по системата. Към него връзвам помпата. на отклонението на тетката има друг кран, след него маркуч навън. Така източвам резервоара и маркуча до помпата. След помпата пак тетка. На единия и край има тройник, захранва студеното и бойлера. На другия и край кран, след него маркуч навън. От там източвам помпата, бойлера, цялата ввводна система из кемпера. Сега ще монтирам помпата по съвета на Фиама, нищо, че няма да е Фиама, па да видим :) някои не си зазимяваме кемперите, та не моем си ги носи кат панела на радиото дома :)
chicken

Мнениеот xfact » 08 Фев 2022, 23:52

Моя, нали замръзна̀ преди седмица, като го открих, помпата беше включена. Та като пуснах шалтера, фиамката издаде шум на кафемелачка. Представих си, че е ЧАЛ:) като размръзна, всичко по старо му. Изненада̀ ме :)
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии