Натам, че и насам...

Видима от всички тема

Re: Натам, че и насам...

Мнениеот kalinntv » 13 Май 2020, 08:17

Ако в един момент имам възможност и реша да предприема такава стъпка с кастен,то ще е когато децата са големи и не мрънкат по време на път,когато не се задържам на едно място за повече от 1,2,3 нощувки,сега имам двуетажни легла за децата и спалня за нас(което според мен е оптимален вариант за спане и за използване на малко пространство),би ми се искало и в кастен да е така....Ако ще се разпъвам за седмица....караваната е по-добра опция,кастена е за километри....
kalinntv

Мнениеот chicken » 13 Май 2020, 08:58

Имаш спалня пак за сметка на масата. И не ти пречи, защото разпъваш лятото, опъваш и форцелта и винаги се храните навън. Разбира се, че караваната е по-добре при такова ползване. Ама шила като нас, които не знаят къде ще замръкнат... :)
Но с деца се пътува много по-добре в кемпер. Точно с мрънкащи. Кеф ти за ядене, кеф ти тоалетна, подадеш му възглавница, одеало, играчка...Нашите само един път са пътували в леглото, за̀еби тая работа и да не става другата. Особено при тия с бунгалата, дето се разпадат като ги пипне човек... Не е като да не съм гледал краш тестове, чак се чудя защо въобще си правят труда с тия конзоли, предпазни колани и други глупости, като цялата къща набива задните в ръба на масата и заедно с нея пращат шофьора да си ходи през предното стъкло. В комплект със седалката. Защото некво ПДЧ е фанато към некви чамови летвички! Не, че при мен 100 кила резервоар няма да се засили напред през банята... :) Ама поне няма да се разпадне цялата къща. Трилентова магистрала от Анкара до Истанбул със 100. Това си позволих.
chicken

Мнениеот datajumanji » 13 Май 2020, 09:12

Кемпера е едно вълшебно животно. Прави живота пркрасен.:)
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот kalinntv » 13 Май 2020, 09:28

...а какъв е варианта хем да има седалки с колани,хем да става спалня,макар и с разпъване?
kalinntv

Мнениеот nelim » 13 Май 2020, 10:08

kalinntv написа:...а какъв е варианта хем да има седалки с колани,хем да става спалня,макар и с разпъване?

чудя се дали да не прехвърлим дискусията в другата тема - дето си прави пилето кастена, а не тука дето описва разходки - ама последно да напиша

Засичал съм кастени дето се продават (примерно на Кнаус имаше такива) - дето са най-високата база на Дукато - та имаха падащо легло отпред като на интегрираните кемпери, може ако намериш такъв висок бус, да мислиш за нещо подобно.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 20a0b241cd

Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна nelim на 13 Май 2020, 10:15, променена общо 1 път
nelim

Мнениеот kalinntv » 13 Май 2020, 10:14

nelim написа:
kalinntv написа:...а какъв е варианта хем да има седалки с колани,хем да става спалня,макар и с разпъване?

чудя се дали да не прехвърлим дискусията в другата тема - дето си прави пилето кастена, а не тука дето описва разходки - ама последно да напиша

Не зная тук,кой се грижи за прехвърлянето на темите.....няма "лилава госпожа"
kalinntv

Мнениеот datajumanji » 13 Май 2020, 10:18

Тази конструкция е страхотна и не е трудна за направа.
Лошото е, че се вижда само от едната страна и трудно може да се направи чертеж.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот nelim » 13 Май 2020, 11:15

Не знам и аз, ама тука поне може да си променям мнението като направя грешка :) Прикачих и малко снимки от идеята, като цена не знам колко ще излезе :)
Както и къде се продават подобни шини
Изображение

Спирам аз да разводнявам темета с пътешествията на пилето тука - че ми е много интересна и чакам следващото, пък за кастените ще му тровим другата тема :)
nelim

Мнениеот chicken » 25 Май 2020, 17:05

Да си довърша аз Рибарицата, че се нещо фърка времето...
Закуската я изнесохме в задния двор, че беше още хладно, в резултат на което се сдобих с първото изгаряне за годината

Изображение

Това защото беше почти обяд, и докато моята жена в този вид се чудеше дали е срамно рано да си сипем преди 12...

Изображение

преди да разбера кога е 12 вече беше аранжирала две чаши.

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 25 Май 2020, 17:09

От там нататък нещата си тръгнаха в нормалното русло, сиреч все тая :)

Изображение
Изображение
img]https://live.staticflickr.com/65535/49922349281_55b17bb073_z.jpg[/img]
Изображение
Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи