DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот datajumanji » 24 Сеп 2019, 21:09

Посуедну?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 24 Сеп 2019, 21:13

Тая тема е широка и дълбока. Няма да я зачеквам. Просто има едно ниво, от което нагоре почва да е съмнително дали си струва да е на старо. Моето за щастие е осезаемо по-ниско, та колебанието е повече в сферата на фантазиите. Както и да е.
@регулатор - от всички бусове, които гледах, този беше най-читав и го взех. На практика си беше тотална щета - натиснат от едната страна, гуми за мъгла, спирачки - пълен аут, и още 5-6 съществени позиции. Старт от скрапа. Просто за 7-8 години е убито всичко. Другите които гледах бяха по-зле, разкъртени купета, позагнили + всички други проблеми. Затова се и замислих - купен нов при нормална "кемперджийска" експлоатация за 15 години ще иска 2 пъти нови гуми, 2 пъти нови накладки, 1 нов акумулатор (за камиона), няколко пъти масло и няколко тона дизел. Толкова. А на старо ... майка плаче.
А иначе за Реното мога да кажа че е направено по всички стандарти за съвременна професионална лека техника. Далеч по-кораво от лека кола. Върви страхотно, безшумно е, кабината е удобна. И не е Ивеко. Ама за толкова пари-толкова. В личната ми класация бусовете са Ивеко, Дукато, Мастър. Пежото и Ситроена куцат откъм двигател. Спринтер и Крафтер откъм цена. Ивеко на под милион е почти неоткриваемо в "15К" категория, и какво остана? Дукатото е с по-добра механика, реното с по-здраво купе. Кратка и ясна систематика на изхвърлените бусове ;)
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 24 Сеп 2019, 21:21

П.П. Форта умишлено не коментирам, това е новата марка. На старо - да не дава господ. Достигне ли критичния момент - за арматура. Няма финансов смисъл да се ремонтира или поддържа.
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 24 Сеп 2019, 21:30

Ужас ! А аз се приспивах с мисли за бусокемпери и т. н.
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 24 Сеп 2019, 22:46

Аз много се изкушавах да напазарувам от магазина. Ама нямаше да си струва за пълнежа, който му сложих. Нов си иска барната изработка. Което ми напомня, че ми хрумна ере(к)тичната мисла да пусна тема за моя, всичко от край до край. Със всички размисли и страсти :) Ама ще се проточи, че иска време за писане.
chicken

Мнениеот datajumanji » 25 Сеп 2019, 09:09

Абе новото си е най-хубаво, спор няма.
Но...панталони, гащи и т.н.
Кой бяга от хубавото?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот petkovic » 27 Сеп 2019, 23:17

Аз като купувах моя бус за да го правя кастен определящото беше ширината която според мен бе много важна и единствено тройката /фиат пежо и ситроен/ беше широка 188см. всички останали бяха с ширина около 176см.
petkovic

ХемЕндЕкс

Мнениеот ogromnii » 21 Окт 2019, 21:59

Нали на бусовете пода е гофре, реших да добавя тънък депрон между ребрата, под фибрана, колкото повече-толкова повече. Да запълня и без това кухите места. Бати якото! Осмислих и усетих що е то "лепилар". Чак се чудя що се пръскат такива пари по луксозна дрога, с кутия хелметекс 2 дни се правя на нищо подобно. Само за 10и60 ;)
ogromnii

Мнениеот chicken » 22 Окт 2019, 00:15

Човек, това го играх, не предобряй без маска, че е наистина гадно и за доста време!
А газовата аларма как пищи на това лепило! :)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 22 Окт 2019, 11:10

Дайте някоя снимка, да оплакнеме....
vladostanimirov

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии