Барбекю, грил и други....

Видима от всички тема

Барбекю, грил и други....

Мнениеот Bamze112 » 08 Ное 2020, 18:12

Ползвам едно лидълско сгъваемо, Взех го заради компактния размер, но от цялата решетка пече само в средата. Оглеждам разни газови изпълнения, естествено ниско бюджетни (за 15тина пъти в годината...) и ми е интересно кой какво ползва. chicken май беше с туристическа бутилка и чугунче (плоча) това знам че работи ама гледам едни газови с камъни (вулканични), някой има ли вчечатления от тях? Целта е да е компактно и да работи (за бус не за гарсониера :D ) естетиката не е определяща.

Няколко варианта за зимни разсъждения:

http://www.ebay.de/itm/Portable-Red-Tab ... 0667.m2042

http://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0 ... 246a89c6f1

За сега по нашенките сайтове само маркови изпълнения срещам, та ако някой нешо ... и иска да сподели :roll: предварително благодаря.
Bamze112

Re: Барбекю, грил и други....

Мнениеот L.dof » 08 Ное 2020, 21:24

Аз ползвам бай хуй старите кокали го знаят .Тазче с чинийка .
L.dof

Мнениеот ogromnii » 09 Ное 2020, 05:58

Аз ползвам и мъкна в кемпера от кръглите турски мангали, чугунените. До миналото лято бях убеден че е най-добре печащото, има си горна и долна скара, разгаря св само без да му баеш, но е обемисто. А и винаги е черно и мазно и трябва хубав дебел чувал за съхранение. Ама ми се вижда обемисто да го мъкна в буса.

Един приятел е добил отнякъде нещо подобно https://shengcheng-alu.en.made-in-china.com/product/RZMJGTxuIaWe/China-Stainless-Steel-Outdoor-Camping-Black-X-Shape-Portable-Charcoal-Table-Folding-BBQ-Grill.html

Работи страхотно и е компактно събрано. Мисля да си поръчам едно. Иначе и аз се оглеждах за газово, ама концепцията с камъните ми куца на -10 и вятър колко ли трябва да е мощно за да има сила и дали е? Отделно капещата мазнина по горелката ми се струва ще гори и ще направи яката мизерия, а не желая да се занимавам и с чистене на барбекю с часове. Плочата и бай хуй искат як котлон в студа, ама не мъкнеш кюмур. Няма универсално решение, всяко е с недостатъци и плюсове.
ogromnii

Мнениеот xfact » 09 Ное 2020, 08:27

БауХуй is the way 2 go!! :mrgreen:
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот vladostanimirov » 09 Ное 2020, 10:05

Имам един дебел тежък оребрен като тиган изглеждащ сач , купуван от железария за 14 лв. Поставям го върху газовия котлон и пече страхотно. Чисто, бързо и лесно!
vladostanimirov

Мнениеот Данаил Делчев » 09 Ное 2020, 10:43

Аз преоткрих пържолата на тиган във всичките и разновидности ...... а и от както си сложих и фурна бабрбекюто само го возя.
Данаил Делчев

Мнениеот nelim » 09 Ное 2020, 14:24

Данаил Делчев написа:Аз преоткрих пържолата на тиган във всичките и разновидности ...... а и от както си сложих и фурна бабрбекюто само го возя.

Тва първото барбекю - много подобно си го купих от Недев Хасково.

Видях го от един колега на къмпинга в Александруполис и много ми хареса.

https://www.nedevbg.com/pravoygylno-bar ... a-top-cena

Доволен съм, пече бързо :)

ПС. И аз имах лидълско и мега бавно се пече на него.. не само в средата ми и много са далече въглищата от скарата.
Точно на тая случка с колега в Александруполис, добре че извади неговото барбекю иначе с тва лидълското щяхме да ядем пържолите за закуска ;)
nelim

Мнениеот datajumanji » 09 Ное 2020, 15:31

Къде ги ползвате тези барбекюта?
У гръцко не става, у бугарско ще се издушите...
Никога не съм разбирал защо хората си причиняват това?!
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот Bamze112 » 09 Ное 2020, 19:08

datajumanji написа:Къде ги ползвате тези барбекюта?
У гръцко не става, у бугарско ще се издушите...

Веган ли си или ползваш туристическа газ не разбрах? :)
Миналата година с приятел и децата на Натура уцелихме и 3 почивни дни. Три часа чаках ред за огъня щото уж не можело и не взех.. Съседа изкара едно около педя, подуха му ама свърши работа. Е парирахме гладните с разни мазани филии за да не бъдем изядени. Като стана мръвката бяха заспали.
Тази година 4-5 дни по БГ само с малкия, за по една тарелка вадя сглобявам паля ( не се оплаквам де ) чистя събирам. кеф ми е ама му пада КПДто. Та за това за газови мисля.
nelim написа:Тва първото барбекю - много подобно си го купих от Недев Хасково.

То е същото, но са го газифицирали. Само не знам как се третират тия камъни след печене.

Още едно компактно за въглища колко ще върши идея нямам....

http://www.ikea.bg/products/garden-outd ... a/50283431
Bamze112

Мнениеот chicken » 09 Ное 2020, 20:55

Аз съм с червените бутилки и тиган и едно чугунено. Това чугуненото го мерих по кебапчетата, за на един път, правоъгълно, не квадратно, ама нищо, че е дебело на материал, в краищата не ще да пече.
Идеята ми е, че на въглища си е друго, месото си иска омирисване, ама си е време. След няколко гладни вечери, щото все сме на бързо, за малко, в последния момент, студено и подобни, се спрях на варианта за туристическите бутилки.
Иначе това ми е мечтата:
https://bbqshop.bg/produkt/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%be-%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b1%d0%b5%d0%ba%d1%8e-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-weber-go-anywhere/
Истинско барбекю, позволяващо всичко с месото
chicken

Следваща

Назад към Ремонти и аварии