Позаиграх се.
Явно ще е на две системи положението. Номер едно, за наблюдение...

Тук си е скука, нещата са установени, работят само със себе си и HomeKit, ама ако човек има епълски хъб, което означава TV4, Homepod колонката или Ipad.
A, да, сървърите. Брюкселското джендър зеле само простотии може да вкисне. Когато Русия каза, че сървърите на чужди компании, които съхраняват данните на руските им клиенти трябва да са физически в Русия, руснаците бяха лоши. Сега добрия свят бори Китай по същия начин. Аз не знам дали не предпочитам китайците да ме пишат, отколкото партньорите. Та ако се вържете на EU сървър сте ограничени само с EU джаджи. Които са нищожна част от асортимента на китайците. Аз се закачих на китайския сървър и си купих китайска периферия.
Но това е скучно.
Открих това:

На Алтерко роботик. Отворен код, Ардуино съвместимо... Което повдига чуденката дали ще може да работи с произволен сензор от типа на показаните на схемата за температура и влага.
Първото, което ще направя, е да пробвам да си включвам печката от вкъщи. Като отида до кемпера да е топличко вътре

Кабелите са прозвънени, сухите тренировки показаха къде да се вържат двете му реленца на това чудо.
Толкова са ми познанията до тук. Клонят към 0.03