Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 10 Юни 2021, 20:35

Мебелите ги споменах покрай прословутото гънене на бусовете. Без мебелите нормален кемпер ще се сгъне на втория завой. Образно казано.
В буса и аз дърпам ръчната и лягам. Две щори и завесата на кабината. Нали затова се запъвам на идеята да се разпъва и събира каквото и да е.
Компресорния… :) Не знам колко пъти да споменавам, че не хладилника, а печката зимата е проблема. Сега с литиевия съм изпаднал в самата скучност. Няма какво да гледам, защото нищо не се променя :) Зимата… Би трябвало да изкара петъксъботонеделята с кафетата и нулев заряд
chicken

Мнениеот L.dof » 10 Юни 2021, 22:53

Пиле да не обиждаш на кашон аре!
L.dof

Мнениеот chicken » 10 Юни 2021, 23:28

Аре ся, на кашоните е такава звукоизолацията, че и гласове се чуват от тъдява
chicken

Мнениеот xfact » 12 Юни 2021, 10:37

Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 12 Юни 2021, 11:01

Това е фейк! Иначе народа щеше ли да си вози децата по леглата… Опс, забравих, те всички са не шофьори, а ШОФЬОРИТЕ и няма как да им се случи нищо… Но отнемането на деца от службите би било едно добро начало… Сещам се за един беден настоящ бусаджия, който три ги возеше посред нощята в леглата… И за едни лилави… Самото възприемане на кемпера като нещо различно от ППС и недосегаемо за законите и физиката показва уникална еволюция на човешката мисла и способността за осмисляне на реалността и неща, по-сложни от едене, ебене, сране и спане.
chicken

Мнениеот datajumanji » 17 Юни 2021, 13:44

chicken написа: ...сране и спане.

Това едновременно ли? Питам за един приятел, щото няма запетая...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 17 Юни 2021, 15:23

Няма запатеая, защото приключвам изреждане на неща. Иначе става “сране, спане….”, но недовършено. А аз се изчерпах, дори много съм отпуснал на таквиз. Дано не им се случва, че децата не са виновни и не са си избирали родителското тяло…
chicken

Мнениеот datajumanji » 17 Юни 2021, 15:40

Н'ма ръзбра!
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 05 Окт 2021, 18:46

Позаиграх се.
Явно ще е на две системи положението. Номер едно, за наблюдение...
Изображение
Изображение

Тук си е скука, нещата са установени, работят само със себе си и HomeKit, ама ако човек има епълски хъб, което означава TV4, Homepod колонката или Ipad.
A, да, сървърите. Брюкселското джендър зеле само простотии може да вкисне. Когато Русия каза, че сървърите на чужди компании, които съхраняват данните на руските им клиенти трябва да са физически в Русия, руснаците бяха лоши. Сега добрия свят бори Китай по същия начин. Аз не знам дали не предпочитам китайците да ме пишат, отколкото партньорите. Та ако се вържете на EU сървър сте ограничени само с EU джаджи. Които са нищожна част от асортимента на китайците. Аз се закачих на китайския сървър и си купих китайска периферия.
Но това е скучно.
Открих това:
Изображение
Изображение
На Алтерко роботик. Отворен код, Ардуино съвместимо... Което повдига чуденката дали ще може да работи с произволен сензор от типа на показаните на схемата за температура и влага.
Първото, което ще направя, е да пробвам да си включвам печката от вкъщи. Като отида до кемпера да е топличко вътре :) Кабелите са прозвънени, сухите тренировки показаха къде да се вържат двете му реленца на това чудо.
Толкова са ми познанията до тук. Клонят към 0.03
chicken

Мнениеот nelim » 06 Окт 2021, 12:26

На прав път си, хубаво се заиграваш
Алтерко е БГ компания , Shelly се водят от качествените IoT продукти, отворени са и има много инфо.

Ако много те притеснява да ползваш облаци, фейсбуци и интернет-и, може да помислиш и за някакъв хардуер тип Intel NUC, mac mini, Raspberry PI или подобно и да му сложиш един HomeAssistant, има готова интеграция за продуктите на Шели, тогава няма да се притесняваш че джаджите в кемпера няма да може да си говорят докато/като остане без нет :) Автоматизацията ще си върви, ако няма нет, само ти няма да го виждаш, но там на място всичко ще си цъка
nelim

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии