Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот datajumanji » 11 Фев 2021, 14:41

Именно за това говоря.
Толкова са прости, че не им пука.
Дращат актове, че са им поставили пионерско поръчение за месеца, а ти посли ходи да жалиш.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 16 Фев 2021, 13:08

Тъй като колегата Нелим е коментирал не мога да не споделя и да рекна, че хората са имали желанието да направят нещо интересно, което е сбъркало цялото пространство по изключително нелеп начин. ОК, използваме пространството на банята за гардероб, но пък имаме едно огромно неиползваемо пространство за кенеф! Кому е нужно?
Решението: Тази тоалетна суи я взимат и я приспадат от цената. на мястото на нейната вратичка се слага голяма, за да стане врата към багажно. Нагоре се прави огромен гардероб, щом толкова е нужен. Взима се порта поти, сиреч кубче и се вкарва на релси под леглото. Като сереш да щръкне в банята, като се къпеш се прибира под леглото. Няма да е с външно вадене, но то и без това е за аматьори, които не знаят, че га изгвърляш лайна все изхвърляш лайна. И гардероба врата и вратата гаредероба пак може да си е там.
И пак остава един огромен гардероб, който ненужно стеснява коридора и отнема полезен плот на кухнята, та и там има за пипване малко и кемпера става кукла. Със вече свършил живот.
Това е :)
ООООО, СЕГА ВИДЯХ И ПОРЕДНИЯ НЕЛЕП ТЪП КИТАЙСКИ КОНТРОЛЕР, ЗАБУЧЕН КАТО ОТ СЕЛСКА ПРЪЧКА ПО СЕЛСКИ НАЧИНА НА НАЙ-НЕЛЕПОТО МЯСТО, ИЗСИРАЩ СЕ НА ЦЯЛАТА РАБОТА! И накрая 50 бона, за Бога!!!

https://kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=10104
chicken

Мнениеот xfact » 16 Фев 2021, 20:13

Не се сдържах и паса̀х...
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 16 Фев 2021, 21:08

Тъпият китайски контролер си работи отлично, има волтметър и 2бр юсб над 2А, зарежда батерията екстра, зарежда бързо телефони. И аз съм го изсрал отгоре, за да виждам какво е напрежението и да си зареждам телефони!
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 17 Фев 2021, 00:45

Тая простотия с гардероба и вратичката е ебати простотията, честно. И някакъв казанлъшки абдал продава ситроен с пума мотор на 220 000 км за 9500 евро ,като иска още 15 000 евра за двегодишната му гаранция на оборудването.Колко станаха ?
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 17 Фев 2021, 08:26

Около 47. И кво? Ако е скъпо - няма да го продаде, гаранцията ще изтече. Казнлъшкият абдал не ти бърка в джоба. Продава си ситроена. Ако някой оцени идеята и реализацията ще го продаде, ако не ще си виси като милион обяви в мобиле. Здрав пума мотор в морга струва колкото трюма комби. На цялото нариване на луди мангизи за глупости това да е проблема. На мен 35 за 20 годишен кемпър ми се виждат също толкова тъпо похарчени пари. Ама на други им е по-остро и скачат. Има и маратонки по 400 кинта, дрончета ПО 5000, салам от 5,60 и тестове по 100 :mrgreen:
Пазар дееба...
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Фев 2021, 09:22

За бунгалата си прав, за контролера не. И аз така бях сложил Щеката с телевизор, но в каравана '91 и бях новобранка. Когато продавам нещо с претенции за барнато с уау шперплата, вратичките и всички други чудеса, не забучвам контролера като на пижама шапка с пера. Като потенциален клиент, имащ 50 бона, няма да ги дам на този, защото е забучил контролера горе до панелите, а акумулатора е наврян на майка му в гъза на 5 метра от контролера, което веднага ме усъмнява, основателно или не, в цялата техническа част. Това е положението.
Моя контролер е забучен на 5 санта от акумулатора и ще си остане там. И въпреки, че е там пак си има външен датчик за тепературата, ковнат на акумулатора. При окончателното завършване на корите под седалката ще има начин да се виждат светодиодчетата. Като толкова ми се зяпа съм си взел две панелчета от китайците, едното показва тока от соларите, другото консумирания. Не стърчат като надървена пишка, не се виждат кабели като на електромер на ЧЕЗ (по-красиви са) и пак не искам 50 бона.
Същата работа с другия мебелист, нейде от бургаско. Дето мога да се обзаложа, че е правил на дани кат буса. 100 коментара уау и топ, дъ бест, да уау... Това, което е въпрос на вкус няма да го коментирам, но на цялата история над врата стърчи какво? Контролер... Ми уау на върба у сряда. И той 45 бона му беше турнал. С контролера, предполагам... Що мебелистите не си гледат мебелите не мога да знам, ама и в това е съмнителен успеха му.
chicken

Мнениеот chicken » 17 Фев 2021, 09:48

Факторе, ти си го захапал, че друг го е измислил. Ама то това важи за всички нас. Въпроса е тоталната ненужност на точно това изпълнение. Съвсем самоцелно, вижте ни кви яки неща правим. И къв контролер набучваме, първо той да се види... :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Фев 2021, 11:50

chicken написа:защото е забучил контролера горе до панелите, а акумулатора е наврян на майка му в гъза на 5 метра от контролера, което веднага ме усъмнява, основателно или не, в цялата техническа част.

Аз имам няколко метра 10мм2 кабел от там до онам, няма сила която да ме убеди че това създава някакъв смислен дефект. При ток 5А. А смислените контролери мерят напрежението на батерията в паузите на ШИМ-а, и пак няма никакво значение дали жицата е преди или след.
ogromnii

Мнениеот nelim » 17 Фев 2021, 13:46

xfact написа:Не се сдържах и паса̀х...

Видех :)
chicken написа:Тъй като колегата Нелим е коментирал ....

Абе стори ми се интересно, щото доста кемпери и каравани съм гледал че им ползват банята/тоалетна за склад :)
nelim

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии