Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 17 Яну 2021, 09:18

Като Мечков равен няма, не осквернявай името Му!
chicken

Мнениеот chicken » 28 Яну 2021, 17:13

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 29 Яну 2021, 19:20

Днес подкарах нещо, на което отдавна се каня

Изображение

Това хром мат е изключително селташко. Почти като изкуствения фурнир като на соц секция.
chicken

Мнениеот chicken » 08 Фев 2021, 14:02

Гледам, хикс фактора се не спира, ама и аз :) След като си монтирах дневните и направихме разходка, при която открих, че е досадно на всеки тунел да се щракат фарове, се доубедих, че нищо не ми свети като хората. За късите говоря. Фаровете ми са си зле, машинките не бачкат, единия беше пълен с вода. Буквално. Гайките, които държат капаците отгоре и отдолу са чао... Но тези си имам и съм длъжен да си ги харесвам такива, каквито са, поне на този етап. Отдавна се глася на едни по-такива Осрамки, но нямаше смисъл да им изразходвам и без това никаквия живот, за да светя на слънцето, а и с матирани фарове по-добре няма да стане, за сметка на това в града сиянието от стъклото ще дразни останалите. Едното го отметнахме, фарове вече само по предназначение, остана другото. Да ходя на майстор да ми лъска фаровете за хвърляне? Да бе! Всеки фар се сваля за по 4 минути, багажника и в бара, като нямам какво да правя, но е хубаво да съм там, да икономисам и едни 40 кинта, които не съм изкарал и със сигурност няма да изкарам, ако не съм там.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Утре ще ми дойдат
Osram H7 Night Breaker Laser +150%
Osram H1 Night Breaker Silver +100%
Osram W5W Ultra life
Osram PY21W Amber
На готови свалени фарове сменям всичко с ново, старите в жабката за резервни.
Последна промяна chicken на 17 Фев 2021, 14:00, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 08 Фев 2021, 14:05

На всичкото отгоре тази седмица трябва да мина преглед, а тъпите герберски калинки у слатинската община още ми водят буса товарен със 133 лева данък. Които няма да платя, деба фостенцата им.
chicken

Мнениеот chicken » 09 Фев 2021, 14:21

Изображение
Последна промяна chicken на 17 Фев 2021, 14:01, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот xfact » 09 Фев 2021, 21:23

Абе, Пиле, с тия лазАрните, да не ослепиш някой?!? :)
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 10 Фев 2021, 06:02

Джам праиш :mrgreen:
Дневните, които сложи гаснат ли на къси? Щото нощно време много кофти заслепяват.
ogromnii

Мнениеот chicken » 10 Фев 2021, 08:48

Гаснат, как! само трябва да ги прекарам през контактния ключ, че соларите като напънат стартерния и светват. У другия форум големи недодървени полемики как да зареждат стартерен от соларите, аз го изключих моя :) Така или иначе си требе и ключе, че още помня на димитровградската сбирка един фабричен как свети цяла вечер в очите за да си зарежда акумулатора...
chicken

Мнениеот datajumanji » 10 Фев 2021, 15:09

Тези дневните фабрични ли са?
Ако не са... какво да ти кажа...
20 кинта за управление без дневни или къси и от 2000 до 7000 по чл. 178, ал.1, т.2 ЗВдП. (чл. 178. (1) Наказва се с глоба от 2000 до 7000 лв.:
2. който, без да спазва установения ред, комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторно превозно средство;)

Е ако милицонери са учили поне колкото мен, а аз не съм много учен...

И все пак...
Скоро четох едно съдебно решение на съдия от Пазарджишкият административен съд и според него и във връзка с някакви ООН директиви, габаритите трябва да се считат за дневни светлини и т.н., а това си е съдебна практика, на която можеш да се позовеш в съдебен процес...
Въпреки, че скоро в една обширна статия четох, че актосъставителя при съставяне на АУАН не може да бъде свидетел в съдебно производство и макар тряйно установената съдебна практика да го допуща, това е незаконосъобразно, т.е. противоречи на процесуалния закон и при този вид колизия, надмощие придобива материалния закон.
Казано по народному - милиционера, актосъставител не могат да свидетелстват пред съд по НП издадено на основание на този АУАН.
Абе...смях...
Последна промяна datajumanji на 10 Фев 2021, 16:51, променена общо 1 път
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии