Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 13 Авг 2020, 12:24

Аз пък не ходя :)
chicken

Мнениеот chicken » 26 Авг 2020, 11:55

Кемпи е на сервиз за спирачките. Блокирали спирачни апарати, от там дори и отпред износени по една накладка, които смених като го купих. Иначе казаха, че е в много добро състояние отдолу, много стегнат. Не щът една биалетка да сменят, дейба. Леко не вярвам, ама ще остане за по-нататък да се видят амортисьорите, на предните и тампони, лагери... Не, че имам особени оплаквания :)
chicken

Мнениеот chicken » 31 Авг 2020, 10:04

Ебасимуса настана! Мислех, че досега съм карал бус със спирачки! Ама от хижа Бъндерица надолу го пуснах на трета и като замисриса на феродо спря и да спира, та на места и на първа го удържах.
Като го взех от сервиза педала потъваше, все едно шурти хидравлика от някой маркуч. Някой неопитен, карал само хубави коли, щеше да се ошашка, че си искаше помпене. Не е зле да ги казват тези неща на клиентите. Стари дискове с нови накладки...Аз явно съм вдъхнал доверие, сигурен съм, че и жената щеше да се оправи, нали и тя си го врътка, нищо, че е с ръчни ;)
chicken

Мнениеот nelim » 12 Сеп 2020, 22:18

Ти слагаш ли някакви подпори на буса като паркираш и спите в него?
На караваната има стъпки, ама кемперите си имат 4 гуми и са стабилни предполагам
Гледам обаче, че на фабричните кемпери има някакви отзад, на бусовете слагате ли, клати ли се много като спите (изключвам докато клатиш нарочно :D )?

То при нас в караваната като спим и с подпори си се усеща земетресение при децата отзад, докато аз се обръщам в прединя край :D
nelim

Мнениеот ogromnii » 13 Сеп 2020, 05:55

Това си е караванджийски лайфстайл ;)
На кемпърите стабилизаторите са екстра, която се монтира допълнително, не влизат в базовото оборусване. Моите не ги ползвам откакто щях да потегля стабилизиран.
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 13 Сеп 2020, 06:38

Потеглял съм стабилизиран и въпреки това ги пускам почти винаги като ще нощувам. Въпреки тях когато отзад се обръщаш, отпред тресе. Няма пълно щастие.
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 13 Сеп 2020, 09:26

Ами сигурно клати, но не е нещо, което ми е направило впечатление. Много е вероятно като си легнем четиримата отзад да ляга на тампоните :) Като сложа пухенките ще стане ясно :) Засега не е тема, която да ми е хрумвала. В 95 процента от случаите просто спирам и правим каквото правим, в останалите слагам по някое клинче някъде, че планинските и язовирските работи не са съвсем като морските ;)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 13 Сеп 2020, 16:56

Не разбрах. В 95 % си дибидюз а в останалото време слагаш клинче или ?
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 13 Сеп 2020, 18:11

Е разбрал си :)
chicken

Мнениеот chicken » 15 Сеп 2020, 09:55

Абе, като се сложи изолацията на плъзгащата врата става много мрачно вътре. Мисля вариант за найлон на балончета. Хем ще изолира, хем ще пуска светлина от прозореца. И отзад са планирани стъкла на вратите, та и там, между вратите и спалнята... Пропускам ли нещо, освен, че ще трябва да го сменям често, защото не знам за децата, ама на жената много и хареса идеята да има какво да пука :)
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии