Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 19 Апр 2020, 08:58

Баси, покрай местенето на бара (майкаимшейба софийски реститути и дърти номенклатурчици) не бях стъпвал от месец у кемпи. Вчера се изненадах какви неща аъм правил! Бях забравил! Някакви залепени неща още си седят подпрени, печката пусната, че да не замръзва...
chicken

Мнениеот chicken » 05 Май 2020, 13:18

И продължавам да не стъпвам у кемпи, нищо не правя и тази година май така ще е. Но забелязах, че се продава един кемпер, който е със солари колкото моите (идея по–малко), но на него му е разрешено да има два телевизора и кафемашина, аз нямам право да имам компресорен хладилник и кафемашина...
Успокояващото, което компенсира забраната е, че освен, че съм си го преместил, въртя и два пъти повече километри :)
Съдба :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 05 Май 2020, 14:17

Не го ли местиш, ич ми го не фали!
Ние сме на финала. Остана много, много малко и чакаме филмът "Блокада" да свърши.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 05 Май 2020, 21:11

Ква блокада? Не сме мърдали само защото имах много работа. Това да изпразниш десет годишен бар, да нагласиш другия в приблизително работно състояние... А и уикенда продавам най много бира...
Нас и други дестинации ни устройват, освен на Село, та мислим този уикенд да си припомним какво е :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 06 Май 2020, 22:34

Секи може да си измисля оправдания най-разни.
datajumanji

Мнениеот chicken » 06 Май 2020, 22:37

Е с оправдание “затворени граници” не мож са оправда :) Ние правим поне 10000 годишно само из БГто. Всъщност повече са.
chicken

Мнениеот datajumanji » 06 Май 2020, 22:41

Да ама ни са точим да одим по морето пръви.
datajumanji

Мнениеот nelim » 13 Май 2020, 11:20

С кой двигател е буса? 2.3 Multijet или 3.0 ?
Въобще може ли малко повече инфо как го избра, какво да се гледа? Видях само в началото за някакви детски болести с перки и чистачки

Гледам че Citroen Jumper, Peugeot Boxer и Fiat Ducato май е едно и също?

Май са с двигател на Ивеко, а бусовете Ивеко как са като вариант, предполагам си правил проучване и да не откривам топлата вода
nelim

Мнениеот chicken » 14 Май 2020, 00:03

Гледай сега кви неща ме питаш! :)
Нейде не съм ли писал?
Троицата си беше фаворит, защото е най-широка и най-малко се стеснява нагоре. Леко купе за размерите си, нисък под, за разлика от конкуренцията със задно, най-къса муцуна. При една и съща дължина на буса най-много използваема вътрешна дължина, спрямо другите. Когато се отчаях, че няма да намеря бях готов и за друг вариант, но нито един чертеж не се доближи до нещо, което да ме устройва. Малко съм расъл, а и при 10 сантиметра по-тесен бус вътре наистина става задушевно. Ам за това Огромния да си каже, той е с друг вариант.
Исках 6 метровия, но намерихме 6,40. Както казах, тази разлика трябваше да я ползвам за прибиране на колелетата вътре, но на, не се сетих навреме.
Сега, аз говоря за бусовете след 2006. До нашия, 2,3 мултиджет, 120 коня, адекватните варианти са само тройката и моя двигател. Който следващата година става 130 коня. Малките на Пежо и Ситроен са фордови. Какво им е не знам, ама ЕЖК :) След това съвсем не ги знам как се завъртат като мотори.
Тройката е убиец! След това не искаш да караш друго :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 14 Май 2020, 05:33

Относно задушевността нямам какво да кажа, не съм почнал да го ползвам. А за другото - ако някой знае как да направи динамичен, икономичен и здрав двигател за бус - това са Ивеко. Всички останали се опитват, ама им се получава с променлив неуспех. Реното, на което аз се спрях е с по-здраво купе от агия триада, постигнато с по-обемисти греди, които пък крадат от вътрешния обем. Тъпа дилема, ама така е с 2-ра употреба. Аз се спрях на рендето, защото всички дукатоподобни, които гледах бяха с разкекерени купета, скърцащи колонки, изпуснали точкови заварки. Когато отидох да видя моя бях очарован от това че нищо от никъде не поддава, вратите не са провиснали, а автоматика ме накара да скоча веднага. Бус автоматик е като бяла лястовица, а на мен ми е важно. Времето ще покаже дали изборът е бил правилен ;)
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии