Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 10 Дек 2019, 21:40

Грубо почистване

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Веднага след това Кобра за ново предно стъкло, 150 кинта и в сервиза, който се оказа на 500 метра от там :)
Редовните неща, предни спирачки, двата вентилатора на радиатора, лостовата система на чистачките... Големите неща още чакат...
Изображение

Това с чистачките е нормален номер на Дукатото. Системата е от гаден цам, корите отгоре не лягат никога както трябва, особено като са минали през Кобра... :) В един момент затяга някоя от въртялките и цама се чупи. Смена се с някаква от поцинкована стомана. Заради корите се преебава и вакумния клапан, който управлява ЕГР клапана. Постоянно се мокри и изгнива.
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Дек 2019, 23:07

За вакуумния клапан има патентован лек - долна част от бутилка кола ъпсайд даун ;)
ogromnii

Мнениеот chicken » 10 Дек 2019, 23:22

Ще взема да го излекувам докато е още нов :)
При него има още един проблем. Чува се като работи. Предава вибрации на планката, на която стои и дразни. Сега нямам ядове, щото си почива, ама като оправим системите...
chicken

Мнениеот ogromnii » 11 Дек 2019, 06:20

Дразни ако си раздразнителен, иначе просто нещо си мучи. :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот chicken » 11 Дек 2019, 11:42

Жужи по скоро. Което е досадното :)
Свалих стартерния на буса. Доживях 2020 година да си купувам дестилирана вода. Оказа се, че си има. И аз ще си имам :) Видимо стотина Ah, видимо черен без никакъв надпис на него. Имало е някаква лепенка, ама сега има само лепило от нея.
Докато не излекуваме стартера и не се убедя, че всички връзки до него са ОК, няма да мисля за смяна. Въпреки, че колко може да струва един стартерен... И да си вържа гащите...
chicken

Мнениеот datajumanji » 11 Дек 2019, 15:13

Бежански бус...браус!
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот vladostanimirov » 11 Дек 2019, 15:58

Eба си каква смрад е било вътре! Ти си голем ентусиаст, признавам те.
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 13:52

Така. След като заредих акумулатора ясно се чу с какъв звук върти стартера. Болна работа! Сашо, ше се гледаме. Само да видя къде го е турнал италианеца :)

Продължих и с изолацията. Намерих си щипките за кУрниз и вече си имам принципен вариант за плъзгащата врата. Ще се доизгладят детайлите когато не бързам за работа :)

Изображение

Краен финансов резултат за плъзгаща и задни врати 40 лева ;)
Тези одеалца бяха за отпред, отделяха къщата от таблото и прозорците на кабината. Сега трябва за там нещо...
Докато взема решение, имам няколко идеи, се сетих, че имам декатлонска тента. Промазан плат, бял от едната и сребрист от другата страна. Сгъната на две прави точно размера, който ми трябва. Стават и два слоя, непропускащи въздух, та останалия между тях би трябвало да го играе някаква изолация.. Но и винаги може да се вземе от тънката тапицерска вата. зимата не ми трябва за друго... Единствения проблем е, че ми се затваря достъпа до таблото. Варианта с две отделни неща оставя цепка по средата за бъркане, минаване...
chicken

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 15:01

Та да се върнем назад. След толкова чистене и седене по сервизи, цяла седмица, дето му се вика, нямаше как да не направим една разходка, за сефте. Шото нали, всички са някъде, пък ние си нямаме каравана...
Без да изпадам в детайли, тази ми ти разходка приключи предсрочно и негласно сме се разбрали въобще да не я броим.

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 12 Дек 2019, 15:12

И така, в десет сме обратно в Софето, неделя, вали, спира, вали, спира... Идеално. Бърза инсталация за ток и два бързи панела.

Изображение

Оказа се, че още е обяд, железарията работи, има ножчета за метал за зегето... Ми що да не го турнем и на люка... Бърза работа нямам...

Изображение

Е, що пък и да не вали...

Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии