Съвет за хладилна ракла-компресорна

Видима от всички тема

Re: Съвет за хладилна ракла-компресорна

Мнениеот chicken » 17 Апр 2020, 08:58

Щото толкоз пишеш. Мисля, отдавна съм получил правото моето мнение по въпроса да е най-вярното, предвид обема снимки, който съм стоварил. Казах! :) А имам и подкрепа. Мирише на избори :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Апр 2020, 09:01

А ако свикне с топла бира и развалено месо - хладилник хич няма да трябва. Ма темата беше за друго...

А ако е за спам - за сходна цена има нови амонячни, работят перфектно. Ама пусти зор за електроцентрли и мнайсет страници теми за акумулатори...
ogromnii

Мнениеот kalinntv » 17 Апр 2020, 09:32

chicken написа:Ей, това ДДС за нищо го нямате :)
Аз пък си харесах от нормалнте хладилници. Ракла не ми върши работа. Но на мен това ми е основния хладилник. За допълнително ясно, че ракла.
Въпреки че, Калине, ако разкараш газовия, с парите за него ще сложиш още някой панел, а в шкафа мушкаш един компресорен и си ти. Нали само лятото ползваш? Дори няма да ти трябва кой знае колко корав акумулатор. С каквото има.
Откакто съм в правата вяра не си и помислям за газовите неща вече :)

Не знам каква е тази вражда между хора,форуми и т.нт,явно навсякъде меренето на пишки е модерно като излизането от София....
Наистина защо не слагат ДДС-то в цените?
Не ми се правят толкова сериозни преустройства в каравана,която утре мога да реша да продавам....
А и газта винаги ти дава една автономност,дори при лошо време......
Идеята е въпросната ракла да седи някъде на хладно (под караваната) и дори не съм сигурен колко голям обем ми е необходим-не,че точно сега съм се засилил да купувам ....
Наистина ще се ползва малко дни годишно и за мен не е удачно да харча "една шапка пари" за подобно нещо...
Екстри като блутут USB и подобни безмислици(за мен) не са ми необходими.
Наистина при идентични компресори може би пълнежа и самата кутия са от значение......
kalinntv

Мнениеот ogromnii » 17 Апр 2020, 09:47

Значение имат топлообменниците вън и вътре, един и същи компресор може да се "разгърне" или не според условията в които работи. изолацията ясно. Една недомислица и цялото устройство става тъпо.

Нямам наблюдение върху такива чанти, но например домашният ми хладилник "уирпул" се оказа адски боклук, не е скъпарски модел, не е и беко. Е за последното съжалих, не съм си представял че в 21век правенето на стндартен домашен хладилник крие тайни, особенно за такава марка. Първи дефект - седмица след покупката, от известно време е "полустуден", бъгнал се е термостата, започнаха да се закъсват уплътнения. На 6-7 години е.

От такава гледна точка - нещо проверено, с добри отзиви. Всеки може да се наака!
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Апр 2020, 21:42

Първия път на Крапец, още бяхме с караваната, изкарах амонячната ракла под тентата и настана живот :) Студени неща на една ръка разстояние. Но изстинали през нощта, през деня само ги поддържа.
Не мерим пишки, натрапват си ги. По инфантилен начин.
Огромен, и нов амонячен няма как да работи като компресорен. Самоя производител казва, че не може, а дори и гурото на хладилниците, за когото вече говорихме, призна в другата одая, че ако искаш студено си трябва компресор.
А Калин като опъне бунгалото на плажа дали му трябва електроцентрала...
Както и да е, забравих, че е с каравана, която не си струва да разтурва, пък после да се чуди откъде да и вземе амонячен за следващия ползвател.
И пак Огромен, затова по-горе казах, че си предпочитам по-старите технологии. Изпарителя голям и външен. Кондензатора при тези винаги е навит и с вентилатор. По-добрия вариант. И лесно се получава да си върши работата. На моя се наложи да му сложа духалка, щото голяма площ, ама като ооря в стената... Междувпрочем дори Либхер вече са пълен ташак.
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Апр 2020, 22:25

В момента съм на дердже амоняка в кемпъра да е по свет от компресора в къщи... в момента от две години, лятото визирам. Да, денем поддържа, ама се свиква.
ogromnii

Мнениеот kalinntv » 18 Апр 2020, 08:26

Ами на мен ми се струва,че е практично за ползване,консумацията от 3,4,5 А е доста приемлива и ако не се отваря често и седи на прохладно място ще върши добра работа за малко ток.В моя случай- аз ползвам ледогонератор за лед,така,че раклата би била само хладилник.Само и цените да паднат ........
kalinntv

Мнениеот chicken » 18 Апр 2020, 08:44

Гореспоменатия несъфорумец с китайчето е с малко панели, много стар акумулатор и няма ядове с раклата. Покрай нея и амонячния е в добра кондиция, защото много по-рядко се отваря и не се тъпче постоянно с топла бира. А при тях, както и при нас, тя си върви :) Слага в само лятото, раклата. Пусна и по-дебелички кабели. Казах ли, доволен е :)
Ще го подпитам каква е, че съм забравил. Беше ба някаква промоция в някой от такивата магазини, някакви си. Все едно в Лидъл :)
chicken

Мнениеот xfact » 20 Апр 2020, 20:55

Баа мааму, Мецан пак е изригна̀л :) :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 21 Апр 2020, 05:44

Рекъл и отсекъл. Забавно четиво, ама кратко. Радка пиратка аха да се провикне на микрофона и ... спря тока.
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии