Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот ogromnii » 09 Дек 2019, 22:06

ogromnii

Мнениеот ogromnii » 09 Дек 2019, 22:15

Относително дългата верига през контролера между двата (+) според мен е извън подозрение, дори ако той е дефектен и окъсява по някаква неведома причина. Разкачи силовото реле за да докажеш през него ли е или не.
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 09 Дек 2019, 22:31

Още едно поздравче:

https://www.youtube.com/watch?v=LrrGKR8Xii4

И малко демоде, ама за настроение :)

https://www.youtube.com/watch?v=WXV_QjenbDw
ogromnii

Мнениеот chicken » 09 Дек 2019, 23:05

Нема ти гледам сега поздравите, че съм на работа :) Ама експериментите до тук са, че като откача малкото кабелче, което е директно към плюса, спират да се наблюдават аномалии. Релето е 80А и не го виждам как и защо може да се самозатвори... Управлението му пък минава през ключе, контактния ключ и схема, която включва по напрежение. И ако прави проблем би трябвало да го прави независмо от другото кабелче. Иначе да, няма как през него да дърпа стартерен ток, ама акумулатор на 12,2 волта, който след това си запали колата, пусната печка, въртя стартера и печката спря. Спрях, погледнах, тъкмо се се качи на 11 волта. Значи го е смъкнал на десет и нещо.
Винаги мога да замажа нещата, ама не мога да мирясам, докато не открия причината. Ако контролера е повреден и е свързал двата плюса има някаква логика, но кабелчето е квадрат, дейба! Предвидил съм го за 1,5 ампера без загуби
chicken

Мнениеот chicken » 09 Дек 2019, 23:06

А и не ще да са се свързали двата плюса на контролера, защото си прави напреженията на тяховия както трябва, а стартерния определено само си се поддържа. Подминавал е 13 волта, ама рядко и не с много
chicken

Мнениеот chicken » 09 Дек 2019, 23:22

А идеята е, че това обяснява защо тяговия ми се скапа рязко, след като го вързах на кемпера и защо при същите консуматори нямам тази енергия, която имах в караваната и покрай която имаше толкова спорове в онова място с онези хора. Което не ни попречи да си живеем прекрасно в кемпи цяла година, ама беше хубаво да сме на принципа за друзята и жит дружно и бля бля... Скаран съм и с руския, баси
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Дек 2019, 03:46

Другият възможен сценарий е контролерът да поддържа двигателния през диод, той би бил вързан в посока от караванен към моторен. И караванният да е бил толкова умрял, че при товара от печката и допълнителните 2-3-5А през тънкото кабелче да е клекнал. Не каза колко е дълго тънкото, щото ако е 2 педи е едно, ако е 3 метра е друго. Което ако е така ще значи и че моторния е доста умрял и палиш с помощта на караванния през контролера хехехе. Ти погледна ли дали е оригиналния? Моторния?
ogromnii

Мнениеот chicken » 10 Дек 2019, 08:55

Утре ще го сваля да го заредя хубаво. Но, както казах, последно “караванниа” беше стратерния на старата Тойота и веснага след това си я запали без да се замисли. Колко да е бил умрял. Контролера по спецификация пуска 1,5 ампера към стартерния. Въобще не трябва да има общо с тяговия. Има слънце, пуска. Няма слънце, не пуска. Метър и нещо е това кабелче. Майкамушейба! :) Сега ще погледна и стартера къде се местонахождава...
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Дек 2019, 13:52

Ако акумулаторът е запалил колата значи си е бил зареден и читав, пробвай пак със закачено и откачено силово реле, ако не е от него - значи е през контролера все пак. Друга връзка между двете батерии няма.
ogromnii

Мнениеот chicken » 10 Дек 2019, 19:31

Ta така. Изтупахме една чудесия на паркинга, на мястото на караванката

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии