Айде сериозно за окачването

Видима от всички тема

Re: Айде сериозно за окачването

Мнениеот chicken » 16 Сеп 2019, 22:05

Ще се сдобия с телефонния ти номер ище се чуем за един по-обстоен преглед. Няма да ти се разсърдя и ако можеш да провериш на каква цена може да се вземат съединител и маховик. Ориентировъчно. Това и е първата кола с такъв аховик. Чувствам се прекаран :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Сеп 2019, 06:18

Хммм, зарових се в каталозите, интересно, ама на твоето дукато двумасов маховик излиза само на модела с автоматик, с ръчни скорости твърдят че е с обикновен съединител. За всеки случай може да ми пратиш VIN, но по-скоро не ти дрънка маховика :D
Ако се окаже вярно ще си яко прецакан, пак няма да имаш кола с "такъв" :P
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Сеп 2019, 07:28

Хм. Стоян (и Роси) от Бургас разправяше, че е с обикновен. После обаче Тони Репатрака каза, че са с двумасов. И всички признаци, особено онова разтракване на място, говорят за маховик. Ама пък Стоян е имал разправии със съединител и кава, че маховика е обикновен... А Тони караше Пежо, което е със съвсем друг двигател...А всъщност и съединителя може да се държи като разхлопан двумасов маховик като свърши... Ама това означава, че положението е бая зле.
Тампона, който сменихме си беше направо скъсан. Явно и другите са много зле.
Ето затова се кара Тойота и нищо друго :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Сеп 2019, 07:50

Що? На тойотката съединителя не си го сменял викаш? А тампоните са скъсани от "ако можеше да говори..." На теб ако ти направят това, което са правили на дукатото далака ще ти излезе през лявото ухо, а ноктите ще ти порастнат на носа.
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Сеп 2019, 09:56

Е това “ако можеше да говори” нали го изстрадах миналата година. Мислех, че с пари в джоба е лесно. Ми с толкова не. Цялото лято мина в търчане да гледаме трупове. Ни море, ни планина... Някои и си вярваха! Първото и единствено море беше вече чак с буса.
И на Тойотата е новичък съединителя. Разбира се. Ама усещането в периода на умиране е различно. Взех Тойотата със съединител за смяна. С което всички бяха единодушно съгласни, включително продавача. 30000 км по-късно викам на пичовете в сервиза да вземем да го сменим най-накрая. Сменихме го. След още 30000, половината с караваната. Всички баири бяха мои, само Кърнаре-Беклемето не съм минавал с ремаркето и не съм се и замислял за съединителя.
Буса го взех със съединител за смяна. Да, вярно, общо 20000 км с 3 тона по-късно пак всички баири бяха мои, сещаш се и 6000 км из Турция как се карат :) Ама големи фокуси, за да го щадя. Всяко натискане го изживявам. В града направо страдам :) Не е приятно усещането.
chicken

Мнениеот datajumanji » 17 Сеп 2019, 10:07

Имам усещане, че това те кефи и затова не го сменяваш.
Некъв феродов адреналин...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 17 Сеп 2019, 12:32

Ми и нещо такова има :) Ама финасите най-вече. Щото нали, и кутията искам да отворя... И като реших, че и маховика е грешния съвсем се отказах. Направо му виждах бъдещето вдигнат на трупчета като техниката в казармата едно време :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Сеп 2019, 18:34

2 години и 84000 по-късно.... "абе пичове, мисля че съединителя ми е за смяна... " :oops:
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Сеп 2019, 18:41

Ти получи ли ми номера на лични? Тоя, автомобилния :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Сеп 2019, 19:07

Ахъм. Ма днес бях по корабите...
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии