Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 04 Фев 2020, 23:15

Някъде по него време съм се заиграл и с печката. Е те за това говорех. навира се където може и тръбите излизат накъдето е кеф под произволен ъгъл. Май имаше едно положение, в което не можеше да се монтира, ама явно не ме е касаело :) Това, което цял живот откривам и не ми се размина и сега е, че сам човек само за кенефа става. Или нещо такова... Разправях ли за болтовете на седалките? Болта влиза отдолу през пода, отгоре федерка и гайка трябва да се сложат... И да се стегне... Няма начин да няма начин, ама...
Изображение
Изображение
Изображение

Голям КОР с преминаването от единия към другия диаметър. И да бях намерил преходници нямаше място за тях. Алуминиевата лепенка, лепилото на която още не мога да сваля от някои повърхности, не става за тези тръби с хартията отгоре.
chicken

Мнениеот chicken » 04 Фев 2020, 23:24

А няма време. Чака ни поредната разходка! Бързо се спретва третото поред временно легло за четирима, една мрежа да не се изсипват децата през нощта, хладилника е позициониран където ще бъде и по-нататък и му е пуснато постоянното захранване, мивка, подарък от Марци на крачета, резервоар за мръсна вода... Батерията си намери дупката 3 часа преди да тръгнем :) Акумулатора даде фира в опита да пробия неръждавейката с боркороната, та охраната отпусна малко точец :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 05 Фев 2020, 20:19

Ta така. Направихме двете разходки, споменати в другата тема и на връщане от втората завъртяхме през Хоум макс за малко материал за малко тестове дали, или... :)
Изображение

Като цяло кастени в домашни условия се правят по два начина. Обличат се целите стени докато са голи, само с изолация и след това се монтира всичко, или моя начин. Първия изисква план, монтаж на гредички където трябва, или облицоване на стените с нещо, към което може да се закрепва всичко, Някои ползват дървена ламперия и тя след това носи мебелите. Този вариант не ме устройва, защото не съм по планирането. Предпочетох, тъй като ползваме буса докато го правя, всяко нещо само да си намери мястото с времето. Затова и доста време се ползва на гола изолация, а покриването се извършва по-късно където както дойде :)
Спрях се на ламперия, защото стои прилично добре, лека е, лесно се реди, допълнителна изолация е, лесно се почиства, твърда е и не се наранява много лесно. Говорихме си по-горе за тези неща, ами не е по-изкуствено от ламината на ПДЧто

След нощувката нейде из Рила рязко стана неудобно тоалетната да е просто така в кемпера и като се ползва останалите да излизат навън, та дойде момента цялото нещо да започне да се заформя. Разходка до Туплекс в Казичане, объркаха ми едни размери, та получих и аванта и започна да се строи баня :)

Изображение
Изображение
Изображение

И така жадуваната врата :) Още не е за къпане, прилича повече на пробна, ама става, Газ към следващата дестинация в другата тема :)
chicken

Мнениеот chicken » 05 Фев 2020, 21:53

Материалът е 15 мм разпенено ПВЦ, На тази дебелина е с твърди и гладки страни. Идеята за кемпера беше комбинация от бяло, за повече светлина и усеане за по-голямо пространство, в комбинация с дърво за уют. Истинско дърво :) какво се случва ако се ползва шперплат. Трябва отвън да се боядисва, шкури, боядисва... Вътре трябва да се направи някакво покритие, устойчиво на вода... Що, като получавам всичко на куп със съвсем друг материал :) При по-малко тегло. В края на краищата заради тъп гаф пак се наложи да покрия едната стена...

Изображение[/url]

Душ коритото е някакво, попаднало ми при разумни условия и напасното спрямо нуждите, а банята спрямо него :) Нещо обаче не измерих височината. Случва се, кофти е като е непоправимо.

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 05 Фев 2020, 22:06

Изображение
Изображение
Изображение
Материалът за отсрещната стена е 3 мм полистирен. Както и на другата, за скриване на дупката. такъв е материала и на душ коритото. Прекрасен, скъп и с голям коефициент на топлинно разширение. Монтира/лепи се топъл. При лепене задната страна задължително с едра шкурка. огъва се при сравнително ниска температура и запазва формата... така де, формова се лесно :) Аз дори леко предобрих като нагрявах за извивката преди тавана.
Сега виждам, че преди това съм монтирал люкче 28х28...

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 06 Фев 2020, 17:24

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 06 Фев 2020, 17:25

Изображение