DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот mulenceto » 16 Дек 2019, 23:39

Рачо написа:Изображение

Един от диаметрите става за нещо друго, но остава тайна :)
mulenceto

Мнениеот ogromnii » 04 Фев 2020, 22:28

Малка подготовка към забърсване на прахоляк. Или по-точно разтапициране на кабината и всичко под течаща вода, веро-меро, и основното - лесно изолиране и тапициране на тавана над кабината, пускане на някоя и друга жица... Всъщност липсващи жици се оказа че няма, производителят стиснат или не е пуснал инсталация за всички екстри (което ме изненада, наистина) но в крайна сметка от сноповете изскочиха буксите, които ми трябваха - за микрофон за радиото и за рейн/лайт сензор. Ще има автоматични чистачки и блутут не само за музика, а и за бърборене. Като си знам темерутията, направо се чудя трябва ли ми последното...

Изображение
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 25 Фев 2020, 00:55

След последния уикенд и поредното дрънване на главата в забравен отворен горен шкаф (от някой по-нисък, който е над тия неща) ми изкристализира идеята за бъдещите горни шкафове в буса - с плъзгащи вратички, олд фешън парчета шперплат в горни и долни канали. Направо си ги представих - матово лакирани и без 50 кинта на шкафче за обков. Но взе да ме гризе че фантазиите ми са твърде хубави за да са реалистични, сигурно крият някоя и друга динена кора, ама не мога да измисля каква???
ogromnii

Мнениеот Данаил Делчев » 25 Фев 2020, 01:39

Като набиеш първата спирачка и ще ти се отворят половината шкафове. Другите се отварят на завоите ако няма хубави ключалки.... Пълно щастие няма ;)
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 25 Фев 2020, 08:47

Ба! Обков макс 10 лева на вратичка за каквото и да е изпълнение. Айде, има по-такива варианти, ама и и въпрос Защо?
Стоян бургаски си направи ролетни. Също е яко, не знам дали дрънкат в движение. Аз още не намирам такава система за да си затворя багажника откъм буса
chicken

Мнениеот datajumanji » 25 Фев 2020, 10:10

Само идея...

Изображение
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 25 Фев 2020, 23:05

chicken написа:Ба! Обков макс 10 лева на вратичка за каквото и да е изпълнение. Айде, има по-такива варианти, ама и и въпрос Защо?
Стоян бургаски си направи ролетни. Също е яко, не знам дали дрънкат в движение. Аз още не намирам такава система за да си затворя багажника откъм буса

Къде го намери, дай коз!
аз откривам панти за намколкоси, газова пружина за още няколко и бравичка за 12. И пак получавам шкафове, в които да си дрънкам канчето, когато някоий ги забрави. Ролетните звучат добре, ще поровя...
ogromnii

Мнениеот xfact » 25 Фев 2020, 23:33

Mulenceto да не се прай. Има прекрасни панти!!
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 25 Фев 2020, 23:54

Ми не пазаруваш от магазин, а от тия дето са в индустриалните зони за мебелен обков. Амортисьорчетата бяха 2-3 лева, панти аз ползвах обикновени, ама ако ти пасват мебелни и те са за без пари. Заключвачките Марци ще ти каже единия вариант къде е, аз ползвам пуш закопчалки. И сачмените. Според зависи къде. Шкаф не ми се е отварял. Всъщност не, с едното пушче имах проблем, ама го реших. Над кухнята са със сачми. Амортисьорчето държи горе, ама и придърпва в затворено положение. За да не шракам и дърпам постоянно, че нали имам дизайнерска липса на дръжки, като съм на място само са паднали долу варатичките, да не си блъскам главата, но ги държат само амортисьорчетата. Като ще тръгваме само ги натискам да щракнат.
chicken

Мнениеот ogromnii » 26 Фев 2020, 07:24

Някои го правят по-цветно :D

https://autoobserver.bg/retrobuscheto-na-citroen-stava-kemper.html
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии