Никой не споменава името на Мечков. Не и повече, отколкото той споменава нечие. Аз бях спрял дори да го мисля, но явно той не, като гледам излиянията му у другия форум. Чак да се чуди човек, след като всички, които го дразнеха, всички неправилни и незаслужаващи, ги няма, защо продължава да чопли, ма хора всякакви, различни неща ги радват... Ние през това време си живеем живота и въобще не му се оплакваме. Беше страхотна година

Кое как се движи? Единственото, наистина сериозно тръгнало, е маховика. Останалите неща са за смяна, за да не се стига до момент, в който ще са проблем, а не защото са. 18000 за последните 12 месеца и не съм си и помислял, че ще ми направи някаква бела, или, че правя компромис с безопасността. Нашата, или на околните. И преглед си мина съвсем нормално, със всички замервания. Без фарове. Не знам защо ги спестиха, надявах се да ми кажат, ако има отклонение. Ще ми ги проверят в сервиза в края на краищата.
Та да се върнем на окачването. Всичко е прекрасно, особено което пише Делчев. Ама се позамислям още. При нормално окачване от всяка страна моста се свързва със шасито в две точки, между които се разпределя натоварването. Възглавница в този случай е само помощно средство, за компенсиране на натоварването и за подобряване на работата при неравности и в завой. Възглавницата поема част от натоварването и то се рапределя в 3 точки на страна.
Когато ресьора е клекнал, буквално при всяка неравност или в завой мостът блъска в тампона (при мен не лежи постоянно на тампоните, има като да мушна лист хартия

, което, разбираемо, е недопустимо за постоянно състояние. Като се сложи възглавница с този ресьор тя на практика ще поеме цялото натоварване. Само в една точка. Която най-вероятно и не е смятана за това. Въобще се променя цялата геометрия на силите в окачването и шасито. А и възглавницата ще трябва да е или по-голяма, или на по-високо налягане, спрямо такава, работеща със здраво окачване, сиреч с по-малко натоварване?
Съвсем отделно, като стана дума за размери и налягане, кой как решава каква възглавница и какви са впечатленията от различните възглавници? Въобще има ли разлика при свиването на различни обеми въздух при едно и също нялягане?
Та затова ми е чуденката за окачването, затова и питах някой знае ли тези, които се продават с възглавници как са като конструкция и май наистина ще си сменя ресьорите с нови, а някой ден, като си насмогна на масрафа, ще мисля и за възглавници. И ако изпитам нужда.