Климатик Дукато

Видима от всички тема

Климатик Дукато

Мнениеот chicken » 12 Юли 2022, 09:47

Тръгваме ние за Туркието в басимуса жегата, пускам си климатика, йок климатик.
Открих, че съединителя на компресора захапва, на място двигателя за момент сменя оборотите точно както винаги, през духалките започва да се чува шум като от електрически хладилен компресор, какъвто преди не съм чувал, вентилатора на кондензатора не тръгва, студено не духа.
До тук ми казаха, че явно още има някакъв фреон, защото под някакво налягане съединителя не зацепвал. Ще ходя на майстор, разбира се, ама ми се иска да си натрупам няколко наум, че последния, освен, че ми смени всичко отзад, включително жила и ръчна пак няма, ми обясняваше и, че за да ми изчисти всмукателните колектори трябва да ми свали турбината. И, че ако премахна софтуерно мерака за управление на ЕГР, който и в момента не работи, щял съм да издухам турбина. Та човек трябва да има щит и меч, като ходи по неизвестни сервизи :)
chicken

Re: Климатик Дукато

Мнениеот nelim » 12 Юли 2022, 11:09

Мога да ти похваля много добър майстор в Пловдив, правил съм поне 5 коли при него - по веднъж и после години наред нямам драми с климатика, като ежегодни доливания и подобни безумия.

Даже говорих с него да сложим климатик на кемпера, само трябва да намеря донор :)
nelim

Мнениеот ogromnii » 17 Юли 2022, 08:25

Шуменето е характерно при намалял фреон, въпросът е да се хване откъде е фирясъл. Или класически да доливаш всяко лято. Ако огледаш фнимателно - получават се омаслявания там, където е пропуска, има шанс и да го видиш.
ogromnii

Мнениеот chicken » 19 Юли 2022, 10:12

Е то не е ли отиваш при майстора, сипва ти от онова зеленото и се вижда де е дупката?
chicken

Мнениеот ogromnii » 26 Юли 2022, 06:01

Я видиш, я не.
ogromnii

Назад към Ремонти и аварии