Вратата и гредата са си ми здрави. С лост локализирах окончателно скърцането и тропането във фиксаторите отпред. Горе скърцане, долу тропане. Общо взето

Развих всички болтове и пръснах резбите с WD. Не съм му фен, но това имах под ръка. Реших, че щом пискат като отвивам и завивам значи си има нужда

Скрибуцането горе спря.
С прибиране на вратата навътре в долния край май спря и тропането. Но това ще стане ясно едва в движение.
Като цяло е забавна вратата. На задната релса се регулира на височина и напред-назад. Горе се регулира на височина и навътре-навън. Долу навътре-навън, отделно двете ключалки във височина и дълбочина, плюс фиксаторите отпред, като женаките се регулират на височина, мъжките половинки навътре-навън...
Ключалките трябва да се напаснат хем вратата да се затваря с поглед, хем после да се отваря лесно, хем да изгасне лампата за отворена врата... Забава си е
Мисля да използвам, че платмасовите черупки на кагерите са поизносени и да се заиграя с гумени пръстени, нахлузени на тях за обезшумяване. Поне на двата големи лагера, които поемат тежестта. Нещо плоско и широко, като ремък за грамофон, касетофон... С по-малък диаметър, разбира се