Блокирала скоростна кутия :(

Видима от всички тема

Re: Блокирала скоростна кутия :(

Мнениеот Рачо » 03 Юни 2020, 19:37

Данаил Делчев написа:Цялата манипулация ми звучи като да ти извадят кътен зъб през гъзЪ... !!!! :?

Даам. Вече успях да го видя през гъзЪтъ :)
ама ще го пломбирам от там :mrgreen:
Ден първи:
Чист, свеж .... и незнаещ какво ме чака :D

! Виж подписа ми :?
Ден втори:
Започна с придобиването на ето това устройство:

Оказа се, че глухото ключе 42( 41 ) съм го подарил заедно с 45 килограма други подобни ключета наследство от шофьор на руски автобус в Коми.
Та сега си имам новичко такова :D
И нека борбата започне сега :D

Подготовката за сваляне на кутията ми отне около час и половина заедно с кафетата, а после... Борба да видите. Тук е момента да изкажа сърдечни благодарности към Огромний за насоките, които ми даде. Имаше и консултация по телефона. И след още 4 часа кутията най-накрая се предаде и падна в туш :D

Следва дисекция на кутията, но смятам да я пратя на патоанатом ;)

Бях приложил и снимков материал, но нещо не се получават нещата
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". :)
Рачо

Мнениеот vladostanimirov » 04 Юни 2020, 08:43

Моят опит с тия кутии е раздробена селенова втулка там където лостчето от ръчката докосва съответното на скоростната кутия. Нито можеш да включиш на скорост, нито нищо. Махнах резервната гума ,включих на първа, бай Джузепе от Монтеварчи държеше на амбриажа ,качих се до него и на първа се дотътрихме до сервиза на бай Силвио джамбазина на 9 км от лобното ми място, което беше бариерата за влизане в магистралата на Монтеварчи, до Флоренция.
vladostanimirov

Мнениеот datajumanji » 04 Юни 2020, 08:57

Накрая само кутията ли падна в туш?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот Рачо » 10 Юни 2020, 11:14

И така.
Кутията вече е отворена. Блокирала зъбчатка на първа скорост. Търси се такава + синхронизатора. В краен случай цяла кутия. :cry:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". :)
Рачо

Мнениеот datajumanji » 10 Юни 2020, 14:04

Поне проблемът е локализиран.
Дано да има резервна част.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот Рачо » 10 Юни 2020, 19:24

Оказа се че, намирането на правилната кутия е проблем. Търси се зъбчатката за първа и синхронизатора. Дори кутия със строшена пета предавка пак върши работа ;)

Изображение
Рачо

Мнениеот ogromnii » 10 Юни 2020, 21:01

Доколкото се ориентирам по съчмения първи лагер кутията е "от старите" . Ако се ориентирам правилно за модела babkata от стария форум има такава изпочупена кутия, в която е възможно първата да беше здрава. Със сигурност имаше няколко смлени колела, но май имаше и здрави, мисля че смлени бяха 2-ра и 3-та, ама не съм сигурен. Свържи се с него и питай ;)
ogromnii

Мнениеот Рачо » 01 Юли 2020, 07:42

И така. Тест-драйва е успешен! Отново си имам мобилно бунгало :D Но продължавам да търся корона 62 зъба и пиньон 12 зъба за Дукато 2.5 82-90 г.

Изображение

Изображение

Изображение
Рачо

Предишна

Назад към Ремонти и аварии