Химически анкер

Видима от всички тема

Re: Химически анкер

Мнениеот chicken » 26 Апр 2020, 11:20

Какво означава опаянтване, че и с Г образни шини? Имам профил 40х40, към който е заварен фланец 150х150, дебел 5 мм, с 4 отвора в ъглите за 4 шпилки.
Пак ще пробвам :) Стандартния анкер е едно цилиндрично желязо, дълго 2-3 сантиметра, в което има сантиметър резба за шпилката, а самото то хваща към бетона с последния си под сантиметър. Само на натиск и съответната сила на триене, създадена от това. При здрав бетон няма проблеми. При не толкова здрав анкера се вкарва по-навътре и няма да излезе, но ако повърхностно бетона се разтроши от натиска на метала в него, връзката ще се разхлопа. Под разтрошаване имам предвид частичка от милиметъра, не да се разпадне плочата :)
На среща имаме анкер, който образно е излят на място. Прониква във всяка пора на бетона и във всяка навивка на резбата на шпилката и контактната площ с бетона не е под сантиметър, а 5, 8, 10... Колкото ти кефне да пробиеш. Парапети се монтират основно така. Те са по ръба на плочите и дори и при здрав бетон шанса да се откъсне парче от периферията е малък, но неприемлив, предвид функциите на парапета. като цяло трябва ли наистина здраво анкериране се използва този вариант. Другото е за бързо и евтино, но не особено отговорно. да издържи бойлер (няма да издържи заради същата малка площ и малка дълбочина), телевизор, вентилационен бокс, някой шкаф... Нищо повече.
Аз не се съмнявам, че ми трябва това и, че ще е достатъчно. Замислих се за диаметъра на отвора.
chicken

Мнениеот xfact » 26 Апр 2020, 13:09

Моя съвет, е утре да скочиш до Hilti.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 26 Апр 2020, 13:39

Утре съм вкъщи с децата, защото моята жена се връща на работа. А според Годжи и сие е голям проблем отварянето на детските градини, защото още някой 95 годишен на смъртно легло може да почине. А според бездомника и счетоводителя си било работа на родителите как ще си гледат децата и ще ходят на работа. Не само тяхна работа, ами и за тяхна сметка.
chicken

Мнениеот chicken » 26 Апр 2020, 20:24

Готово. 16 дупки. От тях не повече от 6 можеше да са с обикновен анкер и то с въпросителна. Не се знае и това колко ще държи, но засега гайките се натегнаха добре.
chicken

Мнениеот xfact » 26 Апр 2020, 20:55

Кога ще отваряме?
xfact

Мнениеот ogromnii » 26 Апр 2020, 23:51

от щаба казаха - сетне. Сетне е нещо като еквивалент на кубинското manana. Маняна значи утре, но tomorrow never comes. Сетне, от своя страна, е учтива форма на "ебиси..."
Ама лепилото на анкерите трябва да узрее...
ogromnii

Мнениеот xfact » 27 Апр 2020, 08:10

Само да не презрее. Предлагам ТАМ пилето да се погрижи за обиряването на ТАМ-гражданите, а ТЕ ще организорат събиране на пари с анкерна цел в името на мястото с анкерите.
xfact

Мнениеот chicken » 27 Апр 2020, 09:44

Това последното става. Стига да стигнем до Там. Ей ся пак идват три дни... Ама друго си е да си селския бек, дефакто идиот, да караш жипка и да те ескортират с още жипки по важни държавни дела. По червена тениска и мръсни дънки.
А бара си работи. До миналата седмица от осем сутринта до към седем вечерта. По кегче бира средно на ден заминава, отделно бутилки, кафенца и т.н. Искам да ги науча околните да пият кафе от мен, ама ей го, жената от днес е на работа и съм закотвен вкъщи. Утрепана работа. Чак довечера в пет...
chicken

Мнениеот datajumanji » 27 Апр 2020, 14:43

xfact написа:Кога ще отваряме?

Изображение

Изображение
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Предишна

Назад към Ремонти и аварии