Натам, че и насам...

Видима от всички тема

Re: Натам, че и насам...

Мнениеот chicken » 15 Авг 2020, 20:28

Е то не става, как иначе ще тръгнем на нова сметка :)
Ама май това море ще е единственото за годината
chicken

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 07:39

Останахме един ден повече, да чакаме специален човек да дойде през Дюлинския проход, той имал среща с Риболовникови на юг!
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 17 Авг 2020, 10:08

Дезинфекцирай го ,да не е заразен нещо .... че ....
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 18:16

Деба тоя Фейсбук, в едноневки превърна кемперистите. Гледам, дори Риболовникова не публикува във собствения си форум друго, освен сълзливи шунденски подмокряния. И информация няма. Отваряш тема и четеш как някой си льольо благодари на друг за неква си фейсбушка група, в която прочел каквото го интересвува, или питал за пореден път и за пореден път му е отговрено и за пореден път изчезнало съвсем неоткриваемо надолу... Както и да е, всеки с мислата си или липсата и. Йебем ти фейсбука. Тия снимки, дето ще ги кача тук и ще се виждат, там ще потънат до утре... Не, че тук някой се вълнува, ама и това не е моя работа. Само се чудя, ако, дай Боже Фейсбука изчезне по някакъв щастлив начин, сичкото това зомбиран народ дали ще успее да си направи поне една чекия, преди да се самоубие от безсмислеността в тиквата му...
След толкова псуване е време да мина към същественото, което хич не е съществено :)
След петъчната смяна, която беше петнайста 13-14 часова по ред без почивен ден, се оцъклих в 6. Половин час по-късно вече бях в колата, взех кемпи от паркинга, заведох го на автомивка с измиване на тавана, при което падна половината боя и се паркирах пред у вкъщи. Нейде преди осем. Въпреки всичко след цялото размотаване, пазаруване, подреждане, зареждане, на магистралата бяхме в два.

Изображение

В Слиен 30 минути за товарене на децата и други нужди и отново газ. Разхода до момента беше 11,8. Проливен дъжд, вятър, дъжд със вятър и тези три неща в комбинация... Кемпи натоварен на макс, само едни 100 кила вода му добавих 80 километра преди края.
Изображение

Изображение

Ришкия проход се кара много арно. Един камион спретна колонка, но горе отби и я пропусна. И пак газ.
Петрола във Варна, който е след отбивката за Аксаково... Питам лелката от де за Кранево, тя вика да се върна към Аксаково, че "цяла Варна"... Викам, леле, ако знаеш 3 години колко Варни минавах сутрин до работа, после вечер пак... :) Та викам да видим квой туй Варна. Пък и новия булевард... Новия дръжки. Гугъл мапс в комбинация с жената за навигатор, та минахме покрай новия булевард, но пък през всичките му кръгови. Та загледах табелите и стана работата. Има един вариант за автомобилна навигация и е евтин. Китайска джаджа за 100-150 кинта и пиратско АйГо. Някои като се качат на кемпери пълнят гушите на Гармин, ама това помага само на егото, не на рутирането :)

Баси ужаса по тоя път! Ама накрая се озовахме в Кранево, за където ме излъгаха, че имало местенце. Нали съм си общителен, та набързо се наложи жената да ми подсказва, че съм загори тенджера. Но пък поне намерих къде поне да пренощуваме :) Е, купих си и една кола, няма как да не подкрепим местния малък бизнес, не може само да се лафим с него :)
Изображение
Ядене, пиене, зяпане на луната, на светлините, на водата и подобни баналности. Дори котката се показа да види кво става.
Изображение
Последна промяна chicken на 18 Авг 2020, 13:17, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 18:28

След дълга нощ, в която се изреждаха една след друга коли, предполагам за нещата, които и ние правихме вечерта, или пък не, настана утро, ден втори. Събудих се аз с някакво усещане, то било русалката под синия чадър.

Изображение

За нула време отвсякъде се наредиха коли на плажуващи и видях как идеята да се изпарим от там по-с време се изпарява. Нямаше никакъв шанс да се изхлузя от мястото, на което се бях паркирал, та си пихме кафето на плажа.

Изображение

Плажа само изглежда празен. За петте метра, които се налагаше да минавам, заобикалях три хавлии и то лекинко, да не замятам пясък. Плуващата във водата с неизвестен произход пластмаса и 300 килограмовия тюлен-стол, или стол-тюлен с колонката и народното, за които споменах по-рано направиха чудо и с една маневра успях да се измъкна. От там нататаък всеки правеше път, не знам защо :)
chicken

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 18:48

Натъпкахме се с вода на макс, включително бидончето, което си носех за изпразване на кенефа и газ нагоре да си търсим по-нормално място. Малкото море, Шабла, Езерец... Крапец транзит и то не остана. КПП 5 км., на дясно Къмпинг... Асфалта свършва...

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 19:57

Айде, още 4 виждания, за да мина на владостанимиров темата за Каминото :)
chicken

Мнениеот L.dof » 17 Авг 2020, 20:13

Айде лайк от мен ,за интересното четиво .
L.dof

Мнениеот chicken » 17 Авг 2020, 20:46

То четивото свърши. Стигнахме, интересноъо свърши. Ще изсипя малко снимки и готово :)
chicken

Мнениеот chicken » 18 Авг 2020, 12:32

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи