ТОЛ такси - КАЛКУЛАТОР

Видима от всички тема

ТОЛ такси - КАЛКУЛАТОР

Мнениеот datajumanji » 03 Яну 2020, 17:12

https://trots.bgtoll.bg/

За колегите с къмпери на 3,5 тона.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Re: ТОЛ такси - КАЛКУЛАТОР

Мнениеот vladostanimirov » 03 Яну 2020, 18:24

Яко, София -Созопол 27 лв, София -Кулата 9,36 лв. На печелившите - Честито !
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 05 Яну 2020, 13:43

Предполагам активността по въпроса ще е точно такава, каквато е и за всичко друго.
В тази държава всичко е на опаки, винаги се открива топлата вода, която се оказва ледено студена и винаги всички си траят. Винетни такси, ТОЛ системата, опитите за бонус-малус системата... Всичко е на ниво държавен дебил, при положение, че това се неща, работещи от десетилетия на други места и не се налага да се измислят отново от идиоти. Нагли, крадливи и некадърни. Все едно са ГЕРБерски кадри, сиреч инфантили. Със селташки катил престъпник на чело! Абе, верно ли баце тиква са го онождали едно време? Няма такава държава!
chicken

Мнениеот datajumanji » 05 Яну 2020, 16:38

Аз считам тол системата за справедлив начин за облагане с такса.
Даже съм на мнение, че трябва да е валидна за всички видове МПС.
Още Мечо Пух е осъзнал - Колкото повече, толкова повече!
Така е най-справеливо.
datajumanji

Мнениеот donpesho » 08 Яну 2020, 15:50

.......Нагли, крадливи и некадърни......... Браво пиле ,много точно определение!
donpesho

Мнениеот ogromnii » 09 Яну 2020, 07:08

Към последното мога да добавя Необразовани и Некомпетентни. Обаче не ми хрумва вариант за по-справедливо таксуване. Досега ТИР на фирма Х с годишна винетка правеше ежемесечните си курсове Троян-Хелзинки също както и цистерна на лукойл ежедневните Бургас-София. Плащат еднакво, амортизират на порядък различно. Две неща са обидни в случая - това че облагат с такса пътуването и по избушени до неузнаваемост шосета и това че по стара традиция ще откраднат поне половината приходи от тол-системата.
Уви, това е качеството на населението. След като общинско ръководство, реализирало проекта "плочки около Седмочисленици" бе преизбрано, значи така е правилно. Липсват критерии за качество, липсват алтернативи за управление.
Още хейт? Или стига разводняване?
ogromnii

Мнениеот chicken » 09 Яну 2020, 09:18

Имено това е проблема. Единствената държава с платени всички пътища, за която се сещам, е Румъния. Но говорим за пъти повече пътища и пъти по-евтина винетка. Навсякъде се таксува основно транзитния трафик, който си плаща за удобството да минава по определени бързи и кратки пътища. Останалото е безплатна алтернатива. Именно за това какво обхващат винетките и ТОЛ таксите говоря. Не може в момента, в който изляза от селото и мина покрай знака ВИНЕТКА да превключвам от трета на първа, защото кратерите поглъщат цялата кола! Не може да се налага да си купувам винетка на иначе градската ми кола, защото искам да отида на нощно в Боровец!
ОК, ТОЛ за кемперите. Ама нека си го плати като се качи на магистралата Му. Ама същата такса ще му я вземат и по подбалканския! Кое му е справедливото?
Гърците карат в пъти повече от нас. Видели ли сте претоварена тяхна магистрала? Цъ! Дори и с караваната си карах спокойно, изпреварвах си без никой да ме притиска... Тук доброволно предпочитам същия тоя подбалкански, за да не се тъпча със селтаците на двете Му ленти!
chicken

Мнениеот datajumanji » 09 Яну 2020, 09:48

Всеки народ си заслужава управниците!
След като вместо непремиримост към престъпниците и закононарушителите е налице съпричасност, одобрение и дори героизиране до степен възвеличаването им в идоли, това заслужава този народ.
Да говориш и/или мислиш с умиление, съжаление и дори плам в очите за разстреляни бандити, които преди това са те застраховали насила е българския начин на живот. Психология на роби.
Да не забравяме, че вие си ги избрахте!

"Търпи народът наш, той има петстотин годишен стаж!"
- Радой Ралин
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 09 Яну 2020, 13:44

+1 :!:
ogromnii

Мнениеот nikolay77 » 19 Яну 2020, 11:15

Не знам дали е правилното място, но да питам. За Румъния за кемпер под 3,5 t каква винетка е необходима. На пункта след Дунав мост ми връчиха за товарен.30 леи седмична. Вдигнах скандал на лелката, дойде полиция, почесаха се и заминаха.И те не знаели. На влизане в Румъния Дунав мост-такса 4 лв, на влизане в България 30 леи, т.е пак го броят за товарен. А иначе като излизам през Дуранкулак или Кардам, ми дават за лека кола винетка 15 леи. Съвсем се обърках, имам чувството,че всеки пише каквото му е кеф и взема едни пари насреща :o
nikolay77

Следваща

Назад към За форума